AKTUELNO

Predsednik Vučić je spreman da razgovara sa opozcijom, ali i da je parlament pravo mesto za to, očigledno to pojedincima ne odgovara, kažu gosti Novog jutra.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom posete Njujorku dao je intervju za Glas Amerike, koji je digao prašinu. Predsednik Vučić odgovarao je na pitanja novinarke o odlascima iz Srbije, Đilasu, Jeremiću, o Babiću i o bojkotu opozicije.

Novinar dnevnog lista “Informer” Aleksandar Crnomarković kaže da je predsednik direktno odgovarao na pitanja novinarke, koja ga, po njegovoj oceni nije štedela.

- Predsednik Vučić je bio u jednoj situaciji gde je bio rešetan pitanja novinarke Glasa Amerike. Vidi se da je predsednik uspeo da odogovori na sva pitanja. Na pitanje vezano za plate lekarima i medicinskim sestarama, predsednik Vučić je odgovorio da su plate već povećane i da će tek biti povećane – rekao je Crnomarković analizirajući ovaj intervju.

Darko Zlojutro, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika portala Espreso, je dodao da je predsednik Vučić u ovom intervju pokazao odlučnost i odgovarao na pitanja vezana i za saobraćajnu nesreću na autoputu koja se dogodila 31. januara ove godine na naplatnoj rampi Doljevac.

- Raduje me odlučnost predsednika Srbije, da vidimo sporni snimak i obećanje da će dati sve od sebe da se razjasne sve glasine. Mislim da je vreme da se stavi tačka na to. Digla se kuka i motika na Babića, jedva čekam ta izvinjenja za koja znam da neće stići. Uvek kada predsednik Vučić dobro uradi, nekima ni to ne valja – smatra Zlojutro.

Kako je Zlojutro takođe ocenio, predsednik Vučić je u intervjuu rekao da je spreman za razgovore, kao i da je parlament mesto gde vlast i opozcija treba da razgovaraju.

- Imamo zaista paradoks gde opozcija na FPN-u izglasa ostavke REM-a. To je zaista paradoksalno – smatra Zlojutro.

Kako je ocenio saranje vlasti i opozicije gotovo da nema.

- Prema zvaničnim podacima u svetu, Srbija zemlja koja ima najmanju stopu podrške u opozciji. NIje ni čudo – smatra on.

#Aleksandar Vučić

#Intervju

'