AKTUELNO

Umesto da u utorak proslavljaju ćerkin rođendan i raduju se njenom punoletstvu, roditelji Barbare Vitez iz Sente, nestale pre tri godine, i dalje žive u neizvesnosti svakodnevno iščekujući bilo kakve vesti o svojoj mezimici.

Očajni roditelji, otac Endre i majka Melinda, kojima je pre pre pet meseci od posledica gripa preminuo sin Atila (24), i pored svih nevolja ne gube nadu da će saznati istinu o Barbarinom nestanku.

Foto: Registar nestalih lica Srbije

- Nada je sve što sada imamo, i znamo da je ne smemo izgubiti - skrušenim glasom nam je u utorak u telefonskom razgovoru kazao Endre. - Ovo je velika misterija, i nećemo odustati od potrage za ćerkom.

Posle Barbarinog nestanka, kada je poslednji put viđena 25. novembra 2016. godine, i za kojom se potraga u međuvremenu proširila i na susedne zemlje, njenim roditeljima stizale su informacije da je negde, van granica naše zemlje, viđena devojka čiji bi opis odgovarao njihovoj Barbari. Dosadašnje potrage, nažalost, nisu dale rezultate. Njeno ime sa fotografijom i ličnim podacima nalazi se i na Interpolovoj "žutoj" listi nestalih osoba.

- Jedna žena iz Mađarske nam je pomagala u potrazi, jer su prve informacije ukazivale da je navodno viđena u toj susednoj zemlji, ali je ta žena nedavno preminula - veli Endre. - Nikakve informacije ni od koga ne dobijamo. Mi, njeni najrođeniji, i dalje ne znamo istinu o našoj Barbari.

Po Endreovim rečima, ni tokom razgovara sa dvojicom policijskih inspektora, koji su došli u Sentu, nije uspeo da sazna ništa novo. I dalje mu je, kaže, sumnjivo mnogo toga u vezi sa ćerkinim nestankom.

Foto: Printscreen YouTube/Pannon RTV

U Centru za bezbednost, istrage i odbranu (DBA) koji se uključio u potragu za Barbarom, smatraju da je nemoguće da neko tek tako nestane i da ne postoji nikakav trag.

- Danima nakon navodnog pada u Tisu ronioci su pretražili reku i ništa, ali bukvalno ništa nisu pronašli, čak ni neki odevni predmet - kažu u DBA. - U centrali MUP u Beogradu, svaku informaciju koja dođe do njih obrađuju sa velikom pažnjom, i ako je potrebno nešto da se proveri u nekoj drugoj zemlji, hitno šalju zamolnicu.

MOST NA TISI

Barbara je, navodno, poslednji put viđena na mostu preko Tise. Ronioci su pretražili reku, ali devojčica nije pronađena. Drugovi, koji su te večeri bili sa njom, rekli su da je Barbara upala u reku.

#Barbara Vitez

'