AKTUELNO

Predsednik Jedinstvene Srbije posetio je Sabor trubača u Guči, jedan od najstarijih festivala tradicionalne muzike na svetu.

- Ovo je 59. Sabor trubača u Guči i jedan od najstarijih festivala tradicionalne muzike na svetu. Bez trube nema veselja u Srbiji. I kada se dete rodi i kada su krštenja u crkvi i kada su venčanja i svadbe, truba je tu da razveseli. Srpska truba se koristila i za vreme ratova i sa trubom su Srbi branili srpska ognjišta. Moja poruka je: „Da se više nikada ne zarati i da trubu koristimo samo u veselju“ - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma koji je obišao 59. Sabor trubača u Guči.

Foto: Pink.rs.

- Srbija mora da poštuje srpsku tradiciju i ono što se zove srpsko kolo. Ako je UNESKO upisao srpsko kolo na reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva, onda i svi mi u Srbiji moramo da priznamo srpsko kolo. Međunardoni poslovni klub sa sedištem u Parizu proglasio je Sabor trubača u Guči kao najveći srpski brend. Svi u svetu poštuju srpsku tradiciju i mi u Srbiji posebno treba da negujemo, poštujemo i ponosimo se našim brendovima kao što je Guča - rekao je Marković.

#Dragan Marković Palma

#Guča

'