AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je svečanoj sednici Županijskog veća Timiš povodom Dana ove rumunske županije, nakon koje je potpisana Deklaracija o zajedničkim namerama za saradnju AP Vojvodine i Županije Timiš, kao i proslavi stote godišnjice rumunske uprave u Timišu.

- Verujem da ćemo, na obostranu korist naših građana, efikasno razraditi dalje korake u saradnji, za koju postoje veliki potencijali u svim oblastima - preko privrede, obrazovanja, nauke, tehnologije, kulture, omladine i sporta, kao i u privlačenju sredstava iz fondova Evropske unije - izjavio je Mirović, nakon potpisivanja i potvrdio da je unapređenje regionalne saradnje jedan od prioriteta Pokrajinske vlade, te da su AP Vojvodina i Županija Timiš, naslonjene jedna na drugu, i prirodno upućene na saradnju.

Mirović je čestitao Dan Timiša i stogodišnjicu osnivanja rumunske uprave u županiji.

- Delimo Vašu radost zbog ovog izuzetnog jubileja, kao što ste i vi, prošle godine, u Novom Sadu, sa nama podelili radost prilikom obeležavanja stogodišnjice prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji. U oba slučaja, bili su to istorijski događaji u kojima su pobedila načela slobode, tada proklamovanog prava naroda na samoopredeljenje i težnje za prosperitetom u svim oblastima društvenog života. U vremenu koje je od tada prošlo, sva ta načela dobila su istorijsku potvrdu u svakodnevnom životu - rekao je Mirović.

Tokom boravka u Temišvaru, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prethodno je imao radni sastanak sa predsednikom Županijskog veća Timiš Kalinom Jonelom Dobrim, na kojem su razmatrana pitanja od zajedničkog interesa.

Svečanom obeležavanju jubileja Timiša prisustvovala je i Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, kao i predstavnici drugih regija iz Evrope i sveta.

#Igor Mirović

'