AKTUELNO

"Đilas bi spasio i Menhetn, i Kvins, i Bronks i znao bi on kako da se bori sa tim vrućinama i poplavama, ali eto njemu jadnom niko ne da da vodi Njujork, a on bi baš voleo", napisao je zamenik gradonačelnika na Fejsbuku.

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio zatražio je juče istragu o isključenjima struje do kojih je došlo tokom toplotnog talasa krajem vikenda. Juče popodne je, posle svega, pala i obilna kiša, pa su delovi grada završili pod vodom.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da, u ovakvoj gotovo vanrednoj situaciji, i vlast i opozicija rade zajedno kako bi se šteta sanirala. Ovakvo jedinstvo je, dodaje, nemoguće u Srbiji, budući da je na čelu naše opozicije Dragan Đilas, “koji se raduje nesreći naroda”.

Posle vikenda sa tropskim vrućinama od preko 40 stepeni Celzijusovih usled kojih je oko 40 hiljada stanovnika Njujorka ostalo bez struje, delovi ovog grada su juče popodne pogođeni velikim kišama zbog koje su delovi Menhetna, Kvinsa i Bruklina pod vodom. Svi su ujedinjeni, i vlast i opozicija, u pokušajima da se sanira šteta, a juče je na ulice Njujorka poslata i vojska. Na sreću ovog grada, oni nemaju političkog idiota i profitera na tuđoj nesreći Dragana Đilasa da napada vlast kada se dešavaju prirodne nepogode i da se raduje nesreći naroda. Zato me baš čudi što Đilas nije još uvek tražio da ostavku podnese gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio. Jer Đilas bi spasio i Menhetn, i Kvins, i Bronks i znao bi on kako da se bori sa tim vrućinama i poplavama, ali eto njemu jadnom niko ne da da vodi Njujork, a on bi baš voleo. I niko ne glasa za njega. Ni u Beogradu, ni u Njujorku – napisao je Vesić na svom Fejsbuku.

#Dragan Đilas

#Goran Vesić

#Njujork

'