AKTUELNO

U ispovesti za naš portal devojka iz prestonice Srbije podelila je svoje iskustvo.

Sugrađanka koja je želela da ostane anonimna ispričala nam je kako je opljačkana i šta je tome prethodilo.

Naime, ona je šetala svog psa u centru Beograda, tačnije u Bulevaru kralja Aleksandra. Svratila je u prodavnicu, a ljubimca ostavila ispred radnje. Izlazeći iz supermarketa primetila je momka i devojku kako sede ispred susednog lokala.

Devojka se držala za glavu, i sve je izgledalo kao da joj je loše, a momak ju je pitao da li joj je bolje i šta da joj kupi kako bi joj pomogao.

Naša sagovornica na trenutak se zapitala da li da im pruži pomoć i ponudi ono što je kupila, ali se predomislila jer joj je sve izgledalo sumnjivo, te je odvezala svog psa i nastavila šetnju.

Nekoliko metara kasnije, neko je uzviknuo „Pazi psa“, zbog čega se okrenula i primetila poznati par kako šeta za njom i dečaka romske nacionalnosti koji je hodao između njih.

Foto: Tanjug

Sagovornica portala Pink.rs kaže da joj to jeste bilo čudno, ali da je ipak nastavila svoj put...Čudan osećaj ju je naterao da zastane i pogleda u ranac koji joj je bio na leđima.

Zaprepastila se kada je videla da je otvoren i da joj nema novčanika, a da dečak stoji pored nje.

Upitala ga je „Šta si uzeo“, odgovor je bio: „Nisam ništa“, a onda je videla svoj novčanik na zidiću pored njih.

Nakon što je uzela novčanik par koji je išao iza nje i dečaka počeo je da viče na njega zbog neuspelog džeparenja.

Sugrađanka je nastavila svoj put shvativši da je bez novčanika mogla da ostane i ispred prodavnice, kada se devojka pretvarala da joj je loše.

Foto: Pixabay.com

Podsetimo, poznato je da pljačkaši u Beogradu rade u paru, da ponekad u prevozu namerno izazovu svađu ili guranje kako bi skrenuli pažnju svojoj žrtvi, zbog čega savetujemo da uvek gledate oko sebe.

Tehnike kojima se džeparoši služe razlikuju se, neki prestupnici rade u grupama, a neki se oslanjaju na veštinu.

Pročitajte još: NEMA VIŠE UZNEMIRAVANJA: Ako vam stigne nepoželjni SMS ili mejl, možete da prijavite - KAZNE SU OD 10.000 DO MILION I PO DINARA!

#Beograd

#Krađa

#džeparoš

#pljačka

'