AKTUELNO

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da su ideje o bojkotu izbora "nerealne i nemoguće" i da "predstavljaju ideje političkih neiskusnih ljudi".

- Kada jednom otvorite prostor za takvu politiku, čekajte rezultat za deset godina. Većina ovih koji predlažu bojkot su zaboravili kako su nas ubedjivali u sumanute opcije u svoje vreme. Rezultat je činjenica da dvadeset godina demokratije u Srbiji dočekujemo kukajući na izborni proces - rekao je lider LDP za današnje izdanje Večernjih novosti.

On je rekao da vlast dužna da stvori uslove za fer izbore, a opozicija ima prava na sve vidove političke borbe.

- Svaka opozicija ima pravo da bude nefer prema vlasti. Karte su jasno podeljene i sad bi trebalo samo da se mudro odigra partija - rekao je Jovanović.

Za ostavku Ramuša Haradinaja na mesto kosovskog premijera, Jovanović je rekao da je odgovoran politički potez.

- Iz perspektive Prištine, verovatno jedini moguć. Za nas je to novi korak ka usporavanju dijaloga. On ima posledice, koje mogu da se čitaju kao trik, populizam... - rekao je Jovanović, navodeći da je svaka istraga o zločinima na Kosovu za njega politički prioritet.

Prema rečima Jovanovića, "činjenica da ima mnogo ljudi čije ruke su krvave u našim političkim okvirima samo je otežavajući faktor".

- Važno je da se svi uključe u dijalog sa Kosovom. Da probamo da iskoristimo trenutak i rešimo večni nesporazum. Sa Haradinajem ili bez njega, Srbi i Albanci moraju zajedno u Evropu - rekao je Jovanović.

#Čedomir Jovanović

'