AKTUELNO

Srpski teniser Dušan Lajović osvojio je prvu ATP titulu u karijeri, pošto je večeras u finalu turnira u Umagu savladao Mađara Atilu Balaža sa 7:5, 7:5.

Balaž, 207. igrač na svetu, bolje je otvorio meč, servirao za set kod 5:3, ali tada je Lajović uzvratio, osvojio četiri vezana gema i poveo sa 1:0 u setovima.

U drugom setu srpski igrač je prvi napravio brejk, Mađar uzvratio za 4:4, ali kao i u finišu prvog nije izdržao, pa je Lajović došao do titule iskoristivši prvu meč loptu.

Lajović je tako "osvetio" Filipa Krajinovića i Lasla Đerea, koje je Balaž pobedio u Umagu, a sebi doneo prvu titulu, nakon što je proletos poražen u finalu Mastersa u Monte Karlu od Italijana Fabija Fonjinija. Ujedno, Lajović je postao peti Srbin sa ATP titulom i pridružio se Novaku Đokoviću, Viktoru Troickom, Janku Tipsareviću i Đereu.

On će od sutra biti 26. na ATP listi. Turnir u Umagu igrao se za ukupni nagradni fond od 482.060 evra, a Lajović je za titulu pripalo 90.390 evra. Finalnom meču prisustvovala je i hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović.

#Dušan Lajović

'