AKTUELNO

Neverovatna je priča Roberta Bautista Aguta, španskog tenisera koji ni slutio nije da bi nekad mogao igrati polufinale Vimbldona.

Ne zato što je loš teniser, jer generalno Španci, izuzevši neverovatnog Nadala, nisu baš neki igrači na travnatoj podlozi.

Elem, Agut će danas odmeriti snage s Novakom Đokovićem, ali malo ko zna da je u detinjstvu Agut zabijao golove.

Oduševljavao je u dresu CD Kasteljon, ekipe iz istoimenog grada u kojem je rođen, a u kojem su ponikli legendarni Visente del Boske i Gaizka Mendieta. Sa 14 godina privikao je pažnju Viljareala, koji ga je već onda hteo odvesti u svoju akademiju.

Agutov otac bio je igrač Viljareala pa je preko njega došao i interes za mladog napadača, a i on je zavoleo klub zbog toga što je redovno odlazio na utakmice sa ocem.

- Kada sam bio mali, išao sam na Madrigal gledati Viljareal, sanjao sam o tome da postanem fudbaler - rekao je Agut za službeni Twitter La Lige 2017. godine pa dodao:

- Do juniorskih godina nastupao sam za Viljareal. Nisam bio neki tehničar, ali gol sam mogao dati i ušima. Hteo sam ostati i igrati fudbal, ali nisam mogao oboje. Ostavio sam kopačke i zauvek uzeo reket - kazao je simpatični Agut, kojem je današnje polufinale najveći rezultat na nekom gren slemu.

#Tenis

'