AKTUELNO

Otvaranje grobnica na zahtev porodice bio je poslednji pokušaj da se Emanuelini ostaci pronađu.

Grobovi dve nemačke princeze iz 19. veka koji su danas otvoreni potpuno su prazni, čime je izgubljena i poslednja nada da će biti pronađeni ostaci tinjdžerke Emanuele Orlandi, koja je nestala 1983. godine nakon što je napustila stan svoje porodice koja je živela u Vatikanu.

Nestanak Orlandijeve je jedna od najdužih misterija i otvaranje grobnica na zahtev porodice bio je poslednji pokušaj da se njeni ostaci pronađu.

Umesto toga, postavlja se novo pitanje: "Šta se dogodilo sa ostacima dve princeze koje su sahranjene jedna pored druge 1836. i 1840. godine?", preneo je AP.

Foto: Tanjug AP/Gregorio Borgia

- Grobnice su prazne. Svi smo zapanjeni - rekla je novinarima advokat porodice Orlandi Laura Sgro. Ona je primila anonimno pismo u kojem je sugerisano da porodica treba da proveri grobnicu gde kameni anđeo drži svitak na latinskom jeziku "Počivaj u miru'.

Pored Sgro, otvaranju groba prisustvovao je i tehnički ekspert porodice Orlandi i Pjetro Orlandi, čija je 15-godišnja sestra nestala nakon što je 22. juna 1983. otišla na cas muzike u Rimu.

Vatikan je saopštio da je otvaranje grobova imalo negativan ishod i da u grobovima nisu pronađeni ni ostaci niti urne. Grobovi princeza Sofi fon Hohenloh i Šarlote Federike di Meklenburg bili su potpuno prazni, naveo je Vatikan u saopštenju i dodao da su rođaci dve princeze obaveštene o tome.

#Devojka

#Vatikan

#nestala

'