AKTUELNO

Dečak pokušao da pomogne, ali je odleteo u vazduh!

U katastrofalnom nevremenu na grčkom Halkidikiju poginulo je sedmoro turista, a najmanje 120 povređeno.

Prema prvim informacijama, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije. Strahuje se da je broj žrtava veći.

Vetrovi su bili toliko jaki da su podizali kioske i tezge po ulicama. Jedna novinarka koja se našla u taverni otkrila je kako su stradali Rumunka (54) i njen sin (8).

- Uopšte nismo shvatali šta se dešava. Trčali smo, svako je pomogao i izvlačio koga je mogao, a imali smo desetak povređenih. Nažalost, ženu i njenog sina nismo uspeli da izvučemo - rekla je.

Vetrovi su na tavernu bacili kioske i tezge, ispod kojih je ostala zarobljena nesrećna žena sa detetom.

Foto: Tanjug AP/Giannis Moisiadis/InTime News

Majka i sin su sedeli u taverni na plaži koja se nalazila pod tendom. Krov je pao direktno na ženu, a njen sin je brzo reagovao i pokušao da je spasi, a dok je trčao da je izvuče vetar ga je podigao visoko u vazduh i bacio svom snagom na već razbijeno staklo na podu.

U oluji za koju pojedini navode da je najveća u proteklih nekoliko decenija, vodena bujica nosila je drveće, a u moru se mogu videti suncobrani i ležaljke iz barova na plaži dok je u Potidei došlo i do manjeg uragana.

Meteorolozi su nevreme opisali kao "ekstremno neobično za ovo doba godine" i predviđaju da će se padavine nastaviti do večeras.

#Grčka

'