AKTUELNO

Od početka godine urađeno je više od 500 laparoskopskih operacija žučne kese, više od 600 operacija hernija, oko 1.000 koronarografija, stentovanja, urađeno je 100 složenih laparoskopskih operacija karcinoma debelog creva bez otvaranja stomaka! Od jeseni će lekari iz Mišovića imati priliku da se usavršavaju u AKH klinici u Beču.

- Održali smo obećanje, šest mladih lekara je primljeno i više od 70 sestara. Posle devet i po godina mogu da kažem da je bolnica potpuno profunkcionisala zahvaljujući ozbiljnoj pomoći Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i Ministarstva zdravlja - rekao je za Novo jutro Vladimir Đukić.

- Imali smo sreću da je prof. Dino Tarabar prešao sa VMA kod nas. Osim Centra za endoskopiju, gde je je urađeno više od 4.000 endoskopskih procedura, kolonoskopija, gastroskopija, endoskopskih biopsija, imamo i centar za zapaljenska oboljenja debelog creva gde se primenjuje inovativna terapija - naveo je Đukić.

Foto: TV Pink Printscreen

U istom periodu u toj bolnici urađeno je više od 500 laparoskopskih operacija žučne kese, više od 600 operacija hernija, oko 1.000 koronarografija, stentovanja, urađeno je 100 složenih laparoskopskih operacija karcinoma debelog creva bez otvaranja stomaka! On je za TV Pink istakao da su hirurzi u Mišoviću potpuno ovladali tom tehnikom, a prednost ove metode je što oporavak pacijenta kraće traje.

Takođe U Mišoviću je počeo sa radom i Centar izvrsnosti za zapaljenska obolenja debelog creva.

- Veliki je novac u zdravstvu, a koristi se za infrastrukturne radove, za inovativnu terapiju u lečenje onkoloških pacijenata. Mislim da naši pacijenti dobijaju dobru uslugu za taj novac koji je opredeljen za zdravstvo - rekao je on.

Dodaje da je Mišoviću vraćena perspektiva, da lekari koji su tamo zaposleni mogu da budu zadovoljni uslovima rada i međuljudskim odnosima i da kod njih postoji želja za napredovanjem.

Foto: TV Pink Printscreen

Znak pažnje Dei Đurđević!

Za povratak pred male ekrane, lekari i sestre KBC Dragiša Mišović, našoj koleginici Deei Đurđević poklonili su tortu.

#Dea Đurđević

#KBC Dragiša Mišović

'