AKTUELNO

U svemu tome je navodno učestvovala i Hanova partnerka.

Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han imao je neprijatno iskustvo u Beču, kada je jedan bicikista najpre naleteo na njega, a zatim mu zapretio da će ga ošamariti.

Prema pisanju bečkog Kurira, biciklista je Hanu zapretio da će ga ošamariti nakon svađe do koje je došlo u trenutku dok je evropski komesar sa partnerkom Suzane Ris Paser šetao centrom grada.

Incident se dogodio pored katedrale Štefansdom, kada je biciklista uleteo velikom brzinom u grupu pešaka među kojima je bio Han sa partnerkom.

Han je rekao da je biciklista vozio brzinom od najmanje 50 kilometara na čas, a pošto ga je tom priikom gurnuo, evropski komesar mu je rekao da to ne može tako i tu ne može voziti bicikl.

Situacija je tada eskalirala, a biciklista se vratio i zapretio Hanu rečima: "Dobićeš šamar, odmah". Kurir piše da se izjave očevidaca o ovom događaju od tog trenutku razlikuju.

Neki su listu rekli da su Han i biciklista razmenili uvrede, te da su videli čak i koškanje. Han tvrdi da se od napada bicikliste odbranio rukom, kako bi se zaštitio.

On kaže da je biciklista divljao, a učešće njegove partnerke bilo samo u tome što ga je pozvala da krenu dalje.

Suzane Ris, koja je šefica austrijskog osiguranja "Vistenrot", rekla je da čitav događaj nije trajao ni dva minuta, i smatra da je čitava priča dospela u medije samo da bi se nanela šteta Hanu i njegovoj šansi da bude još jedan mandat evropski komesar.

#Fizički napad

#Johanes Han

'