AKTUELNO

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je danas sa ambasadorom Meksika Markom Antoniom Garsijom Blankom o argumentima Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu.

- Ponavljanje kandidature takozvanog Kosova za prijem u članstvo predstavlja zloupotrebu mehanizama i pravila Interpola i potpuno zanemarivanje i nepoštovanje odluke koju je Generalna skupština Interpola donela prošle godine, kada je zahtev takozvanog Kosova odbijen - istakla je Popović Ivković.

Ona je ukazala da bi prijemom takozvanog Kosova u Interpol bila prekršena pravila te međunarodne policijske organizacije, koja definišu da države članice mogu biti isključivo članice Ujedinjenih nacija i države sa statusom posmatrača u UN.

Državni sekretar se zahvalila Meksiku na podršci Republici Srbiji i poštovanju međunarodnog prava tokom prošlogodišnjeg glasanja o zahtevu za prijem u Interpol takozvanog Kosova. očuvanju mira i međunarodne stabilnosti.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ita enim vivunt quidam, ut eorum vita refellatur oratio. Quid ait Aristoteles reliquique Platonis alumni? Duo Reges: constructio interrete. Hanc quoque iucunditatem, si vis, transfer in animum; Igitur ne dolorem quidem. Itaque sensibus rationem adiunxit et ratione effecta sensus non reliquit. Post enim Chrysippum eum non sane est disputatum.

Ambasador Garsija Blanko istakao je da međunarodno pravo mora da se poštuje i naglasio da Sjedinjene Meksičke Države nisu priznale takozvano Kosovo i da će principijalni stav te države povodom kandidature takozvanog Kosova u Interpol ostati nepromenjen.

Popović Ivković i Garsija Blanko istakli su iskreno prijateljstvo koje povezuje Srbiju i Meksiko i zajedničke ciljeve i interese na očuvanju mira i međunarodne stabilnosti.

#Biljana Popović Ivković

'