AKTUELNO

Kako izgleda borba Dragana Đilasa za srpsku ekonomiju i bolji život građana, najbolje pokazuje to što je baš od te ekonomije i građana uzeo 500 miliona evra i prebacio ih na račune svojih firmi, izjavio je danas potpredsednik SNS Milenkov Jovanov, navodeći da je Đilas "najveći budžetski tajkun u istoriji Srbije".

Biće da je u borbu za bolji život građana Đilas krenuo od sebe, naveo je Jovanov u pisanoj izjavu reagujući na Đilasovo osporavanje ekonomskog rasta.

Jovanov je naveo da je, dok je samo Đilasu i "žutoj kamarili" bilo bolje, građanima bilo gore, jer su im, kaže, umesto posla podelili 500.000 otkaza, zatvorili fabrike, državu su zadužili i doveli do bankrotstva.

- Ukupni rezultat njihove pljačke, lopovluka i genijalne ekonomske politike je bio BDP od minus 3,1 odsto, devalvacija dinara od 50 odsto, inflacija od 11 odsto i javni dug od skoro 80 odsto - naveo je Jovanov.

Kako kaže, sada kada su rezultati neuporedivo bolji, srpska ekonomija u plusu, kada se otvaraju fabrike i pogoni, javni dug sveden ispod 50 odsto BDP-a, a nezaposlenost smanjena - oni su našli da "pametuju" i dele lekcije o tome kako i šta treba da se radi. Jovanov je upitao zašto nisu radili i postizali rezultate kada su bili u prilici i kad već sve znaju, nego su uništili sve.

- Pošto već govori o luksuzu - šta je od svih tih 'sjajnih' rezultata svoje vlasti Đilas osetio na svojoj koži? Ništa. On je mirno brojao svojih 500 miliona evra i još pride, da luksuz bude sveukupan, oteo tri parking mesta. Ni to nije hteo da zakupi kao pošten čovek - naveo je Jovanov.

On je dodao da je Đilas i danas pokazao da njegov mozak ne može da pojmi da postoje ljudi poput Aleksandra Vučića, kojima je najveća nagrada u životu to što rade, trude se i bore za svoju zemlju.

- I to da ne polaze svi na ovom svetu od izopačene prakse Đilasa, Jeremića i ostalih, koja podrazumeva da se lični luksuz obezbeđuje isključivo narodnim parama - zaključio je Jovanov.

#Dragan Đilas

#Milenko Jovanov

'