AKTUELNO

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da nas sutra i u sredu na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije očekuju pljuskovi i grmljavina, koji će povremeno biti praćeni jakim i olujnim vetrom, mestimično uz veću količinu kiše, naročito u sredu - 30 do 40 mm za 12 sati.

Na severu Srbije sutra ujutro prestanak padavina, a u toku dana promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i uglavnom suvo.

U ostalim krajevima povremeno kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom, koji ce na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije ponegde biti praćeni jakim i olujnim vetrom. U ostalim delovima duvaće uglavnom slab vetar promenljivog smera.

Najniža temperatura od 15 do 19 C, a najviša od 23 C na zapadu do 30 C na jugu Srbije.

U Beogradu sutra ujutro prestanak kiše, a pre podne kratkotrajno razvedravanje. Posle podne novo naoblačenje, uveče i u toku noći ponovo kiša i kratkotrajni pljuskovi. Vetar uglavnom slab, promenljivog smera.

Najniža temperatura oko 17 C, a najviša oko 25 C.

Foto: Tanjug AP/Christophe Ena

Izgledi vremena do 16. jula:

U sredu u većem delu pretežno oblačno i još malo svežije s kišom i pljuskovima, koji će na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije biti praćeni grmljavinom i jakim i olujnim vetrom, mestimićno uz vežu kolicinu kiše. U Vojvodini uglavnom suvo, posle podne sa dužim sunčanim intervalima. Najviša temperatura od 20 do 24 C.

Uveče i u toku noći u svim krajevima razvedravanje.

U četvrtak i petak suvo sa sunčanim intervalima, a od subote ponovo česta pojava kiše, pljuskova i grmljavina. Maksimalna temperatura u većini mesta od 23 do 28 C.

#Nevreme

#Vremenska prognoza

'