AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da bivši gradonačlenik Dragan Đilas koristi nepogode za skupljanje jeftinih političkih poena, i naveo da je od 2008. do 2013. godine u kišnu kanalizaciju uloženo 894 miliona dinara, a od 2014. do 2019. godine više od 1,3 milijarde dinara.

Odgovarajući na pitanja novinara u Skupštini grada, Vesić je rekao da od 2008. do 2013. godine nije uložen nijedan dinar u rekonstrukciju kanalizacionih crpnih stanica koje su, dodao je, ključne jer povlače vodu iz kišne kanalizacije.

Kako je istakao, sadašnja gradska vlast je uložila 422 miliona dinara u rekonstrukciju kanalizacionih crpnih stanica.

Vesić je rekao da su prirodne nepogode takve da od njih nema potpune odbrane i ponovio da je ružno koristiti nepogodu za skupljanje političkih poena.

Odbornik Saveza za Srbiju Dragan Đilas je ranije danas odbacio kritike da je prethodna vlast odgovorna za neodržavanje mreže i rekao da je ranije Grad godišnje prosečno odvajao 200 miliona dinara za održavanje sistema kišne kanalizacije.

Dodao je da je za pet godina njegovog mandata izgrađen 91 kilometar nove vodovodne mreže i obnovljeno 98 kilometara, kao i 58 kilometara kanalizacije.

#Dragan Đilas

#Goran Vesić

#Politika

'