AKTUELNO

Bojanska ulica na Vračaru ubuduće će nositi ime slavnog srpskog i jugoslovenskog glumca Ulica Velimira Bate Živojinovića, odlučeno je danas na sednici Skupštine grada Beograda.

Zamenica predsednika Skupštine grada Beograda i predsednica Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Andrea Radulović izrazila je zadovoljstvo što će jedna ulica na Crvenom krstu poneti ime velike glumačke legende.

- Povodom obeležavanja tri godine od smrti slavnog glumca Velimira Bate Živojinovića, Kompanija Borba, magazin Bazar i Goran Vesić, kao građanin gradske opštine Vračar, pokrenuli su inicijativu da jedna od ulica u opštini Vračar dobije naziv po Velimiru Bati Živojinoviću - rekla je ona.

Istakla je da je Velimir Bata Živojinović svojim umetničkim i kulturnim doprinosom obeležio jednu zlatnu eru srpske, jugoslovenske i svetske kinematografije.

- Naš slavni glumac ostaće večno naš Valter koji brani Sarajevo, Mirta u Skupljačima perja, komandant Stole u Bici na Neretvi. Čovek sa emocijom i karakterom koji je dao nemerljiv doprinos kulturi u Srbiji, regionu i šire - dodala je Radulovićeva.

Gradski odbornici su na današnjoj sednici usvojili i odluku o izmeni i dopuni odluke o utvrđivanju naziva ulica i drugih delova naseljenih mesta u opštinama Rakovica i Čukarica, kao i odluku o izmeni naziva ulica na teritoriji opštine Zemun.

#Beograd

#Ulica

#Velimir Bata Živojinović

'