AKTUELNO

Posle surovog zločina pozvao je druga, s kojim je ćaskao pet-šest minuta, a tek potom i policiju.

Voditelj britanskog jutarnjeg programa "Dobro jutro, Britanijo" Pirs Morgan intervjuisao je u zatvoru u Teksasu psihopatu koji je sa 13 godina ubio četvorogodišnju sestru, zbog čega je osuđen na 40 godina zatvora. To je najveća kazna za maloletnike u toj državi.

Benet, koji danas ima 25 godina, čak 17 puta je izbo sestru kuhinjskim nožem dok je spavala u svom krevetu.

Psihopata sa dijagnozom kaže da je hteo da kazni majku na najgori mogući način, znajući da će izgubiti ne samo ćerkicu Elu već i njega, pošto će ga strpati iza rešetaka.

Jezivi dokumentarni film "Psihopata", međutim, otkriva da je majka Čeriti, koja ima još jedno dete, oprostila Benetu njegov bolesni zločin.

- On je ljudsko biće. Umeo je da bude fin, prijatan, ljubazan. Paris je veoma šarmantan kada to želi da bude. Hoću da kažem, on je psihopata - rekla je novinaru.

Sa koeficijentom inteligencije 141, Benet je genijalac, ali dijagnostikovana mu je psihopatija, što znači da ga odlikuju ekstremna egocentričnost i nesposobnost da voli.

Međutim, za nekoliko godina biće uslovno oslobođen, što zabrinjava Čeriti, koja je tek nakon što je završio u zatvoru saznala da je njegov podmukli plan bio uperen protiv nje.

- Godinama, u mojoj utrobi postojala je samo ta vrela, plamteća grudva besa, usmerena ka mojoj majci. Jedan od razloga zašto sam odlučio da ubijem sestru, a ne nekog drugog, bio je taj što sam znao da ću joj tako naneti najveći bol. Oduvek sam znao da bi najgore što može da joj se desi bio gubitak dece, a ja sam našao način da joj oduzemem oba jednim udarcem - rekao je novinaru.

Dok je Čeriti bila na poslu u lokalnom baru, Benet je rekao bebisiterki da ode ranije. Ušunjao se u sobu, u kojoj je spavala njegova četvorogodišnja sestra, i žestoko je napao - udarao ju je i davio, a zatim izbo 17 puta.

Posle surovog zločina pozvao je druga, s kojim je ćaskao pet-šest minuta, a tek potom i policiju, koja je dojurila da ga uhapsi. Benet je osuđen na 40 godina zatvora, što je najstroža kazna za maloletnike u Teksasu, a može biti uslovno oslobođen 2027.

Upitana da li se boji da će pokušati da je ubije, Čeriti odgovara:

- Da. Mislim da bi s obzirom na okolnosti to ponovo uradio. I dalje se plašim Parisa, ali moguće je da ga volim i da mu oprostim, iako ga se bojim - kaže ona.

Benet, međutim, tvrdi da to neće uraditi.

- Jedina osoba kojoj preti opasnost od mene sam ja. Kada bih osetio da ograde padaju, kada bi shvatio da se vraća mračan deo moje ličnosti, prekratio bih sebi život. Svaki čovek na ovom svetu nosi u sebi poriv da ubije. Margaret Atvud napisala je da bi nas obesili ukoliko bi nam sudili za naše misli - rekao je Benet.

#Zločin

'