AKTUELNO

Usvojiteljka muške bebe iz okoline Aleksinca otkrila je na koji je način usvojila dete.

- Doneli su mi ga kao bebu, uvijenog u čaršaf. Rekli su mi ako mi se ne dopada, mogu da zamene. Njegova biološka majka navodno ga se odrekla i ostavila ga – ovako počinje svoju ispovest Verica Radivojević koja je 38 godina bila ubeđena da je gajila dete koje je napušteno.

Njegovo prvobino ime bilo je Nenad Milojević, a nakon usvajanja dobio je novi život i novo ime – Mlađan Radivojević.

Verica kaže da je Mlađan od dece u školi saznao da je zapravo usvojen. Kako objašnjava, nakon toga je ona sa njim razgovarala i objasnila mu da ona zapravo nije njegova biološka majka, ispričavši da je taj trenutak bio jako emotivan za oboje.

Foto: TvPink Printscreen

- Kada sam mu rekla, on me snažno zagrlio. Nikada više me nije pitao za drugu majku. Volimo ga kao svoje dete. Razumem zbog čega on sada traga za istinom i želi da nađe svoju rodbinu – kaže Verica.

Mlađan je rekao da je nedavno počeo da traga za svojim identitom, a prva adresa koju je tokom svoje istage obiša bio je Centar za socijalni rad u Aleksincu.

Foto: TvPink Printscreen

- Tamo sam saznao da je moja biloška majka, kada me je rodila, bila maloletna i ostavila me zbog toga. Onda sam otkrio da osoba koja se vodi kao moja majka zapravo ne postoji – kaže on.

Radiša Pavlović, član Vladine komisije za nestale bebe, za Novo jutro kaže da je ime i prezime te majke zapravo paravan, jer kako objašnjava ta majka ne postoji.

- Kroz ceo postupak usvojenja provlači se jedno, nepostojeće ime majke. Na sasanku u bolnici u Kruševcu na kojem smo bili Mlađan i ja, rečeno nam je da u periodu oko njegovog rođenja ni jedna beba nije evidentirana kao umrla. Mi imamo podatak da to nije istina – objasnio je Pavlović.

Mlađan kaže da i dalje ne zna ko su njegovi biloški roditelji, ali kaže da je upoznao dve porodice koje bi mogle da budu njegove.

- Čekamo sada da nam urade DNK, kako bi videli rezultate – kaže Mlađan dodajući da mu ostaje da se nada da će kompletna istina uskoro izaći na videlo.

#Beba

#Krađa

'