AKTUELNO

Ovako je predsednik Srbije govorio kada je imao samo 10 godina.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak iz 1980. godine sa manifestacije "Radost Evrope", kada je, igrom slučaja, izjavu za javni servis dao današnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tada desetogodišnjak.

Vučić je govorio o utakmici koja je odigrana u okviru manifestacije "Radost Evrope" sa drugarima iz inostranstva, ali i o dečaku iz Austrije koga je te 1980. godine ugostio u svom domu.

Naime, u okviru manifestacije deca koja su došla u Srbiju boravila su kod beogradskih osnovaca. Današnji predsednik Srbije tada je u dom primio dečaka iz Austrije po imenu Leopold Višer.

- On se dosta interesovao za sport, naročito za učešće "Crvene zvezde" u evropskom kupovima jer je tada zvezda igrala zaista odlično. Na njihovu želju mi smo ovde odigrali jednu prijateljsku utakmicu, i mi smo pobedili, ali bez obzira na naše radovanje i njihovo tugovanje mi smo ostali pravi prijatelji čija prijateljstva niko neće moći da izbriše. On se zvao Leopold Višer a nadimak mu je bio Poldi - ispričao je tada 10-godišnji Vučić.

#Aleksandar Vučić

'