AKTUELNO

Zbog nasilja za koje se tereti, nekada omiljeni učesnik rijalitija mogao bi da iza rešetaka provede godine.

Miroslav Miki Đuričić diskvalifikovan je juče iz rijalitija "Zadruga" budući da je ošamario Suzanu Perović, a potom štakama istukao Nadeždu Biljić. TV Pink je osudila nasilje nad ženama, zbog čega je učesnik rijalitija najstrože kažnjen, i apelovala na državne organe da postupe u skladu sa zakonom i osude nasilnika. Da će tako biti, obećao je i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji se oglasio putem Tvitera, a Miki je najpre priveden na saslušanje, nakon čega mu je određen pritvor od trideset dana.

Foto: Pink.rs

Zbog nasilja nad Suzanom i Nadeždom, Mikiju preti zatvorska kazna. Advokat Vićentije Darijević objasnio je da postoji osnovana sumnja da su u radnjama ovog lica ispunjena obeležja dva krivična dela Nasilničkog ponašanja iz člana 344 stav 2 Krivičnog zakonika Republike Srbije.

Dakle, nasilničko ponašanje izvršeno i prema Suzani, kao i prema Nadeždi. Za ovo krivično delo preduzima se krivično gonjenje po službenoj dužnosti od strane nadležnog osnovnog javnog tužilaštva. Za krivično delo iz člana 344 stav 2 Krivičnog zakonika, propisana je kazna zatvora u rasponu od 6 meseci do 5 godina. Zakonik predviđa i eventualnu mogućnost da se za ovo krivično delo izrekne i blaža krivična sankcija od zatvorske kazne, poput uslovne osude. Da li će neko biti oglašen krivim za krivično delo, koja će eventualno vrsta i težina krivične sankcije biti izrečena, zavisi od odluke samog suda, odnosno od svih onih činjenica i okolnosti koje utiču na utvrđivanje eventualne krivice okrivljenog, kao i vrstu krivične sankcije, što se sve utvrđuje u krivičnom postupku - objasnio je Darijević.

Pink.rs

#Miroslav Miki Đuričić

#Nadežda Biljić

#Nasilje

#Rijaliti Zadruga

#Suzana Perović

'