AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik sastali su se danas u Banjaluci sa borcima sa Košara, koji u tom gradu borave povodom premijere filma "Ratne priče sa Košara".

- Kad branite Srbiju branite i Republiku Srpsku. Kad napadnete jedan deo srpskog naroda napali ste sve Srbe bez obzira na to gde oni žive. Bitka na Košarama je bila i odbrana Republike Srpske baš kao što je i Koridor bio odbrana Republike Srbije - rekao je ministar Vulin, saopštilo je ministarstvo.

Na sastanku ministra Vulina i Dodika dogovoreno je da Ministarstvo odbrane i Vlada Republike Srpske zajedno snime dokumentarno-igrani film o bici na Koridoru (Bosanskoj Posavini 1992. godine).

Vulin je rekao da će se snimiti film o tom herojskom poduhvatu, tom velikom proboju koji je sačuvao Republiku Srpsku i Srbe u njoj.

- Predsednik Vučić je dao jasan nalog da vodimo računa o tome da se zajednička prošlost nikad ne zaboravi i da ona zla koja su činjena srpskom narodu ne smeju biti ponovljena i zaboravljena kao ni herojstvo srpskog naroda - rekao je ministar Vulin.

#Aleksandar Vulin

#Košare

#Milorad Dodik

'