AKTUELNO

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i još toplije a posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom očekuju se ponegde na jugozapadu Srbije, a u toku noći i na severu Vojvodine, saopštio je Republički hidrometorološki zavod (RHMZ).

Duvaće slab i umeren vetar, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 14 do 22 stepena, a najviša od 33 do 36 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo uz slab i umeren, jugoistočni vetar. Najniža temperatura biće oko 22 stepena Celzijus, a najviša oko 35.

U Beogradu će narednih sedam dana biti slično vreme.

Do kraja sedmice u Srbiji će biti pretežno sunčano i toplo sa maksimalnom temperaturom u petak od 33 do 36 °C, a za dane vikenda do 34 °C.

Foto: Beta

Biometeorološka prognoza za četvrtk, 12. jun 2019. godine:

Biometeorološka situacija može izazvati tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima i nervno labilnim bolesnicima. Kod osetlјivih osoba su mogući reumatski bolovi i smanjenje radne sposobnosti.

U planinskim predelima ponegde će biti kratkotrajni popodnevni pljusak i grmljavina.

Od ponedeljka će biti promenljivo oblačno i sparno, povremeno sa pljuskovima i grmljavinom, a maksimalna temperatura u većini mesta od 28 do 31 stepen.

#Sunce

#Vremenska prognoza

'