AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas rezerviste na obuci izviđačke specijalnosti u Vojnom kompleksu "Peskovi", nedaleko od Požarevca, i istakao da nema dana kada Vojska Srbije negde ne vežba i ne priprema svoj rezervni i aktivni sastav.

- Da bismo odbranili i sačuvali našu zemlju moramo da budemo obučeni, da budemo spremni i da što veći broj ljudi prođe osnovnu obuku, ili da se podseti svega onoga što je naučio dok je redovno služio vojsku - rekao je Vulin, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Foto: Ministarstvo odbrane

Kako je dodao, Vojska Srbije će u narednom periodu više ulagati u rezervu i obuku, jer Vojsku Srbije odlikuju moral i obučenost. Obuka kroz koju prolazi, za Miloša Petrovića iz Kruševca, prilika je da nauči nešto novo, ali i obnovi naučeno za vreme služenja vojnog roka.

- Zadovoljan sam obukom, druženjem sa kolegama. Starešine su kvalitetne i dobre prema nama. Trude se da naučimo nove stvari, da se podsetimo nečega što smo radili ranije. Podsetili smo se rukovanja naoružanjem, opremom i nekih taktičkih i bezbednosnih radnji - rekao je Petrović.

Foto: Ministarstvo odbrane

U saopštenju se dodaje da slične utiske ima i Aleksandar Žujić, takođe iz Kruševca. Obuka mu je zanimljiva, a kako kaže uslovi smeštaja i ishrane su dobri. Znanja koja stiče na obuci ocenio je kao korisna, posebno u domenu novijeg naoružanja koje on i kolege nisu upotrebljavali u vreme kada su služili vojni rok i taktičke obuke koju pre nisu izvodili.

#Aleksandar Vulin

'