AKTUELNO

Urednik dnevnog lista „Informer“ Dragan J. Vučićević rekao je da je cilj opozicje da na vlast dođe jedino zbog ličnog interesa, a ne naroda.

Vučićević je gostujući u Novom jutru rekao da proteste koji su se mesecima održavali u Beogradu, i još nekim gradovima u Srbiji, više ne podržavaju ni sami lideri opozcije koji se, prema rečima Vučićevića, više i ne pojavljuju vikendima na ulicama gradova kako bi iskazali nezadovoljstvo protiv aktuelne vlasti.

Urednik „Informera“ je takođe skrenuo pažnju na tvit Boška Obradovića koji je pomenuo SANU, naglašavajući da ovu instituciju treba rasformirati.

- Boško Obradović je napisao da će zatvoriti SANU, jer oni odbijaju da ih podrže tokom protesta. O protestima niko ne priča, ko ne veruje neka pogleda sliku sa poslednjih protesta i neka vide koliku podršku imaju. Najavljivali su neke jubilarne proteste za vikend, ali sakupila se šaka jada. U Beogradu malo, u unutrašnjosti u nekim gradovima bilo je oko deset ljudi. Oni više nisu ni vest. Na protestima se nije pojavio niko od lidera opozicije. Gde su oni? Narod ne ide za onima kojima je lična idelogoija lični džep – kazao je Vučićević.

Kako je obasnio, neki mediji već neko vreme pokušavaju da od protesta narave vest, jer kako kaže, njihov cilj je se o njima ponovo čuje.

- Oni su pričali da je naloženo da se napadne neki mladić na protestu u Novom Sadu, a zapravo žele da skrenu pažnju na sebe. Niko sa vlasti neće da gura u radikalzaciju i da se ponaša kao što se oni ponašaju. Krenuli su sa pričom „stop krvavim košuljama“, sve zbog Borka Stefanovića, a o tome se više ne govori, zaboravilo se. Oni ne odustaju od protesta, jer žele da pritskaju vlast i očekuju neke ustupke od predsednika Srbije! Oni ne shvataju da ih Srbija neće – naglasio je Vučićević.

Kako je otkrio, predsednik Vučić će ispuniti sve njihove zahteve oko izbora i liste, ali prema njegovim rečima to im neće doneti pobedu na izborima.

- Daće da se uključi ko želi i ta Crta neka se uključi , ali sve i da urade ne mogu da pobede na izborima. Pričaju da ne valjaju izborne liste, a oni su pravili izbore liste. Izborni spisak je nikada ažurniji, nema laži i nema prevare. Kažu ne valja medijska scena, a onda vidim da neki kod Bećkovićke gostuju i svašta pričaju – rekao je Vučićević, naglašavajući ponovo da je cilj opozcije isključivo vlast.

- U modernoj politčkoj istoriji nije bilo predsednika sa legitimitetom kao što je predsednik Vučić. Tražili su izbore, nudio im je izbore, a onda oni ne izlaze jer ih gube. Čuo sam da će uskoro biti glavna sednica SNS-a, gde će se o tome pričati. Dva su termina za izbore, kraj marta ili početak aprila naredne godine. To su redovni parlamentarni izbori i naravno da teba da ih očekujemo – rekao je urednik Informera, pitajući se hoće li i ovog puta opozcija da bojkotuje izbore.

- Kako sam ja čuo, izbori će biti ili 30. marta ili 6. aprila. Tada će da se vidi koga Srbija podražva – naglasio je on, dodajući da nivo stranih investicija u Srbiji nikada nije bio veći.

Kako je dodao, opozcija na sve načine pokušava da ospori činjenice koje su evidentne, a to, po oceni urednika Infomera, bolji život u Srbiji.

Vučićević kaže da je cilj opozcije da u Srbiji izazovu makedonski scenraio, ali prema njegovoj prognozi se to neće desiti.

- Siguran sam da će narod na izborima da podrži politku Aleksandra Vučića – naglasio je Vučićević.

#Dragan J. Vučićević

'