AKTUELNO

Svesni smo da pobeda srpskog jedinstva na izborima 19. maja nije deo plana koji su skovali Jeremić, Đilas, Tadić, Ristić, Jakšić, Trajkovićka i ostali sa albanskim liderima, ali im se zbog toga nećemo izvinjavati, navode iz Srpske liste.

Srpska lista saopštila je danas da napadi na predsednika Aleksandra Vučića i Srpsku listu dolaze od albanskih političara sumnjive prošlosti i opozicionih lidera sumnjive imovine i da je i jednima i drugima zajednička mržnja prema Vučiću, Srpskoj listi i Srbiji.

Srpska lista podseća da će u ponedeljak u Skupštini Srbije srpsko državno rukovodstvo predvođeno predsednikom Aleksandrom Vučićem, sa poslanicima, kao narodnim predstavnicima, analizirati izveštaj o borbi za Kosovo i Metohiju, kao najvažnijem nacionalnom i državnom pitanju.

- U isto vreme, predstavnici nekadašnjeg rešima, koji su do 2012. godine činili sve da problem Kosova i Metohije reše na štetu Srba, i njihovi pipci oličeni u Slaviši Ristiću, Radi Trajković i Jakšićima, pokušavaju da najprizemnijim uvredama i napadima na predsednika Vučića i srpsku listu prikriju tragove svojih nedela kojima su uruŠavali pregovaračke pozicije Srbije i zajedno sa prištinskim ekstremistima ugrožavali opstanak srpskog naroda - kaže se u saopštenju.

U ime srpskog naroda, navodi SL, javno im poručujemo da su svi njihovi planovi čista laž i obmana, jer smo imali prilike da na delu vidimo njihove planove kada su u martovskom pogromu 2004. godine gorele srpske crkve i srpska sela, ili kada su Albanci proglašavali nelegalnu nezavisnost "a oni su, umesto da zaštite nedužan narod, uništavali Beograd i Kosmet menjali za patike iz izloga".

Znaju Srbi, tvrdi SL, kakav je plan imao Boris Tadić, dok smo mi strepeli za goli život i doživeli na stotine napada, "u kojima su stradali naše najbolje kćeri i sinovi, on se kao paun šetao po Rumuniji i ostatku Evrope".

#Kosovo

'