AKTUELNO

Princ Dušan Karađorđević i njegova izabranica Valerija Demuzio izgovorili su "sudbonosno da" u crkvi Svetog Đorđa na Oplencu, godinu dana nakon građanskog venčanja u Njujorku.

Dušan Karađorđević je najmlađi sin Aleksandra i njegove druge supruge, Barbare od Lihtenštajna.

Princ Dušan, srpskog i lihtenštajnskog porekla, je nakon 11 godina školovanja u engleskim internatima, završio studije na Univerzitetu Mekgil u Montrealu, stekavši diplomu političkih nauka i međunarodnih odnosa.

Nakon toga, odlučio je da provede godinu dana u Beogradu, gde je učio srpski i putovao širom Srbije da bi se ponovo povezao sa svojim nasleđem i korenima.

Foto: Pink.rs

Prvo stažiranje princa Dušana bilo je u UNESCO-u, a zatim je radio u L'Orealovom odeljenju za putovanja i maloprodaju i u odeljenju za marketing i komunikacije kompanije Eurosport.

Nakon toga pridružio se preduzetničkom projektu u sektoru avio karata, gde je radio na stvaranju teretnog čvorišta u Južnoj Americi.

Foto: Pink.rs

Princ Dušan proveo je devet godina radeći u Parizu i Njujorku u jednoj od vodećih svetskih kreativnih mreža butika (FRED & FARID), koja je specijalizovana za društvena, sadržajna i tehnička rešenja za brendove, radeći na raznim međunarodnim brendovima, i sarađujući sa vodećim ličnostima u digitalnoj umetnosti, muzici, modi, fotografiji, politici i sportu.

Njegova lepša polovina, Valerija Demuzio, italijanskog porekla sa očeve strane, i mađarskog sa majčine, odrasla je u Nju Džersiju i provela poslednjih 25 godina u Njujorku.

Nakon pohađanja Modnog instituta za tehnologiju u Njujorku, stekla je dugogodišnje interdisciplinarno iskustvo u modnom oglašavanju, uredništvu i odnosima s javnošću.

Bila je menadžer za odnose s javnošću u Gučiju, kao i urednik za modno tržište časopisa Harper's Bazaar.

#Aleksandar Karađorđević

'