AKTUELNO

Irena Vujović je izrazila zadovoljstvo što je po drugi put domaćin delegaciji iz Moskve i dodala da je na današnjem sastanku dogovoreno da se saradnja u oblasti sporta i turizma intenzivira u narednom periodu.

- Članovi delegacije Centralnog administrativnog okruga Moskve će sutra biti prisutni na našoj manifestaciji „Sajam sporta“, kao i ekipa novinara „Večernje Moskve“ koja će napraviti reportažu o Savskom vencu i turističkim potencijalima Beograda – rekla je Vujovićeva.

Foto: Promo.

Ona je podsetila da sve veći broj ruskih turista dolazi u Beograd i dodala da su veze i prijateljstvo dve zemlje i dva naroda na veoma visokom nivou.

Foto: Promo.

- Ruski narod u Srbiji ima iskrene prijatelje i pozivam ih da što više posećuju našu zemlju i prestonicu. Na nama je da saradnju sa Centralnim okrugom Moskve unapređujemo realizacijom zajedničkih projekata, posebno u oblasti sporta i turizma što je i povod ove posete - poručila je Irena Vujović.

Foto: Promo.

Predsednik Centralnog administrativnog okruga Moskve Vladimir Goverdovski je zahvalio domaćinima na pozivu izrazivši spremnost da se u narednom periodu saradnja dve opštine intenzivira kroz konkretne projekte.

Goverdovski je ujedno pozvao predstavnike Opštine Savski venac na Međunarodni forum urbanizma u Moskvi.

Foto: Promo.

Na današnjem sastanku je dogovoreno organizovanje zajedničkih sportskih manifestacija uz učešće lokalnih sportskih klubova sa Savskog venca i iz Centralnog okruga Moskve.

Nakon sastanka gosti iz Moskve su posetili Hram Svetog Save, a potom i park „Tašmajdan“ gde su položili vence na spomenik Milici Rakić, poginuloj tokom NATO bombardovanja 1999. godine

#Irena Vujović

#Savski venac

'