AKTUELNO

Opština Budva planira da uvede red u svakodnevno funkcionisanje grada i planira da uvede kazne za šetnju bez majice u iznosu od 500 evra, a za šetnju u kupaćem kostimu 600 evra, dok je za jelo i piće na javnoj površini previđena kazna od 700 evra.

Nadležne službe u tom gradu pozvale su građane da pomognu svojim sugestijama u kreiranju nacrta Odluke o komunalnom redu.

Odlukom se, kako se ističe, mogu propisati i druga pravila ponašanja koja bi regulisala komšijske probleme parkiranja, sušenja veša, odlaganja smeća, izgleda zgrada, glasne muzike itd.

Kako ova odluka proizlazi iz Zakona o komunalnim delatnostimam iz nadležnih opštinskih službi ističu da je potrebno da svi građani uzmu učešća u njenom formiranju.

- Zbog gore navedenog Javni poziv za prethodno konsultovanje trajaće dva meseca, kako bi se pripremio nacrt odluke o komunalnom redu koji će biti na javnoj raspravi u produženom roku, da bi sva zainteresovana lica kroz ovu odluku mogla rešiti probleme koji do sada nisu bili definisani postojećim propisima - kažu nadležne opštinske službe.

Foto: Printscreen Youtube

#Budva

'