AKTUELNO

Na Novom Beogradu je oko 14.30 sati napadnut taksi vozač, koji je lakše povređen i prebačen u Urgentni centar.

Predstavnik Ugovorne privredne taksi komore Srbije Boško Vuković rekao je da je taksistu "Luks taksija" napala nepoznata osoba koja je vozila auto "škoda rapid" nakon verbalnog sukoba.

- Nakon verbalne polemike su stali na semaforu i napadač je izašao iz kola i udario našeg kolegu koji se trenutno nalazi u Urgentnom centru. Iz onoga što mu je rekao moglo se zaključiti da je ta osoba izuzetno dobro upoznata sa taksi probematikom i problemom sa nelegalnim prevoznicima - kaže Vuković.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Kako je naveo, taksista ima lakše povrede i uskoro će biti pušten iz Urgentnog centra, a očekuju i da policija uhapši napadača.

Sukob je, objašnjava Vuković, nastao u toku vožnje u Lenjinovom bulevaru, kada je napadač taksistu terao da se skloni iz jedne od traka u žutu i poručio da će počistiti i pobiti sve taksiste.

- To je čista provokacija i to nakon današnjeg protesta koji smo imali ispred Sekretarijata za inspekcijske polove kada smo tražili isključivo primenu zakona - rekao je Vuković.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Na ugao Ulice Omladinskih brigada i Bulevara Zorana Đindica pristigli su taksisti iz drugih taksi udruženja koji očekuju da se povređeni taksista vrati iz Urgentnog centra i da očevidac da iskaz u policiji.

Najavili su i da će nakon toga krenuti u protestnu vožnju do Skupštine grada.

Saobraćaj se u ovom delu Novog Beograda odvija otežano.

#Novi Beograd

#tuča

'