AKTUELNO

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma kaže da Srbija mora da bude jedinstvena po pitanju Kosova i Metohije i da nije važno kako se zove neko ko vodi Srbiju.

- Taj ko danas vodi Srbiju ima poverenje građana Srbije i on se bori da što više dobijemo, a da nam što manje otmu, jer mi nikada ništa nismo dali na Kosovu i Metohiji, sve su nam oteli NATO bombardovanjem - kazao je Marković na stranačkom skupu u Leskovcu. Odbacujući kritike opozicije Marković je rekao i da je dobro što je predsednik Srbije bio na Saboru Srpske pravoslavne crkve.

- Valjda je dobro kada se razgovara sa crkvom i valjda je dobro da crkva čuje šta misli država i da država čuje šta misli crkva - ocenio je Marković dodajući da smo mi jedini narod koji nije jedinstven oko nacionalnog pitanja.

- Svi u našem okruženju i na drugim kontinentima su jedinstveni oko nacionalnog pitanja. Ovde kod nas neki iz opozicije samo gledaju kako da dođu na vlast da kupe skupe automobile i fotelje, a nacionalno pitanje ih ne zanima - rekao je Marković, saopšteno je iz njegove stranke.

Marković je takođe istakao da odluke koje se donose u Prištini nisu potkrepljene ni jednim zakonom, ni aktom ni Briselskim sporazumom ni Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

- Za to imaju podršku tri evropske države i jedne preko bare. Srbija sada mora da se izbori kakao da ubedi te države koje godinama mrze Srbiju i koje gledaju kako da srpski narod krive da je genocidan, šta je istina oko Kosova i Metohije - istakao je Marković.

On je poručio Evropi da je Srbija ispoštovala sve svoje međunarodne obaveze i došlo je vreme da Srbija uđe u Evropsku uniju.

Takođe je rekao da koalicija SPS - JS odlično funkcioniše i da se Ivica Dačić i sada u Africi "bori da neke zemlje koje su priznale takozvano Kosovo, povuku to priznanje".

U Leskovcu je održana 2. redovna izborna Skupština Aktiva žena Gradskog odbora Jedinstvene Srbije za Leskovac kojoj je prisustvovalo 500 članica tog tela.

Marković rekao da JS uvek poštuje žene, zalažući se za njihov bolji i ravnopravan položaj u društvu i porodici. Za predsednicu Aktiva žena Jedinstvene Srbije u Leskovcu izabrana je Jelena Janković, potpredsednica Udruženja pisaca u Leskovcu, profesor razredne nastave.

#Dragan Marković Palma

'