AKTUELNO

U Leskovcu održana 2. redovna izborna Skupština Aktiva žena Gradskog odbora Jedinstvene Srbije za Leskovac, na kojoj je učestvovalo 500 članica tog Aktiva, a kojoj je prisustvovao i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

- Žena ima dve bitne misije na zemlji, da bude majka i da bude supruga. U poslednjih 100 godina žene su se dokazale u svim oblastima društvenog života i postale su nezavisne i aktivne u politici. Treba biti vidljiv i prepoznatljiv, a ne samo prisutan - rekla je Jankovićeva nakon izbora. Potpredsednica podmladka Jedinstvene Srbije u Leskovcu, Andrijana Ristić, master engleskog jezika, profesor 5 stranih jezika izjavila je da se posle 6 godina provedenih u inostranstvu vratila u Srbiju, u svoj Leskovac.

- Mi iz Jedinstvene Srbije hoćemo da se žene, majke, sestre, unuke u Srbiji uvek poštuju kao da je svaki dan 8. mart. Kada čujem u nekoj porodici gde ima dvoje troje dece, a ne radi supruga, već samo suprug i on kaže svojoj supruzi „ja te izdržavam“. Ja onda kažem : „Koga ti bre izdržavaš?“ Ona tebe izdržava, čuva decu, sprema ručak, vodi računa o porodici. Ja to ne govorim kao političar i to nije politički program. To je životni program i ja sam tako rođen - poručio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, članicama Aktiva žena Jedinstvene Srbije u Leskovcu.

- Takođe, ja sam iznenađen kada čujem da je neka devojka, žena, bila zaposlena, pa se udala i ostala u drugom stanju, a onda dobila otkaz. To ne sme da se događa i pozivam sve žene gde god da čuju da postoiji takav slučaj da dignu svoj glas i daju podršku tim devojkama. Žena je najvažnija karika u porodici, u društvu. Žena je za mene zakon, majka, sestra, kćerka, unuka. U Jagodini imamo primer da od 11 direktora osnovnih škola 9 su žene. Ko od žena i majki bolje može da vaspitava decu. Boriću se za svaku porodicu, da zna kada joj dete završi fakultet da neće otići u inostranstvo - istakao je Marković.

NA KOSOVU I METOHIJI NIKOME NIKADA NIŠTA NISMO DALI, SVE SU NAM OTELI NATO BOMBARDOVANJEM 1999. GODINE

- Na Kosovu i Metohiji kosovski Albanci stalno nešto izmišljaju i donose neke nove odluke, a te odluke nisu potkrepljene ni jednim zakonom, ni aktom ni Briselskim sporazumom ni Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. I za to imaju podršku tri evropske države i jedne preko bare. Srbija sada mora da se izbori kakao da ubedi te države koje godinama mrze Srbiju i koje gledaju kako da srpski narod okrive da je genocidan, šta je istina oko Kosova i Metohije. Mi moramo da budemo jedinstveni po tom pitanju i tu više nije važno kako se zove onaj ko vodi Srbiju. Taj ko danas vodi Srbiju ima poverenje građana Srbije i on se bori da što više dobijemo, a da nam što manje otmu, jer mi nikada ništa nismo dali na Kosovu i Metohiji, sve su nam oteli NATO bombardovanjem - kazao je predsednik Jedinstvene Srbije.

- Sada neki iz opozicije kritikuju predsednika Srbije što je bio prisutan i govorio na Saboru Srpske pravoslavne crkve. Valjda je dobro kada se razgovara sa crkvom i valjda je dobro da crkva čuje šta misli država i da država čuje šta misli crkva. Mi smo jedini narod koji nije jedinstven oko nacionalnog pitanja. Svi u našem okruženju i na drugim kontinentima su jedinstveni oko nacionalnog pitanja. Ovde kod nas neki iz opozicije samo gledaju kako da dođu na vlast da kupe skupe automobile i fotelje, a nacionalno pitanje ih ne zanima - rekao je Marković.

Foto: Pink.rs

- Vi iz Evrope koji krojite kapu Srbiji, morate da shvatite da ne možete da izmišljate svakih 5 do 6 meseci da nešto novo tražite od Srbije. Srbija je ispoštovala sve svoje međunarodne obaveze i došlo je vreme da Srbija uđe u Evropsku uniju - izavio je Dragan Marković Palma i naglasio da koalicija SPS – Jedinstvena Srbija odlično funkcioniše i da se Ivica Dačić i sada u Africi bori da neke zemlje koje su priznale takozvano Kosovo, povuku to priznanje.

Na 2. izbornoj Skupštini Aktiva žena Jedinstvene Srbije Gradskog odbora u Leskovcu prisustvovalo je 500 članica tog tela. Izabrano je 50 članica Glavnog odbora i 20 članica predsedništva Aktiva žena Jedinstvene Srbije u Leskovcu. Za predsednicu Aktiva žena Jedinstvene Srbije u Leskovcu izabrana je Jelena Janković, potpredsednica Udruženja pisaca u Leskovcu, profesor razredne nastave, član Odbora za obrazovanje i kulturu u Skupštini grada Leskovca, majka troje dece i član predsedništva Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Leskovcu.

- Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je bio razlog, zbog čijih sam stavova o poštovanju tradicionalnih vrednosti, sa porodicom, kao simbolom opstanka i napredka odlučila da se vratim našoj jedinstvenoj Srbiji - rekla je Ristić.

Predsednik Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Leskovcu, koji je i potpredsednik stranke Nenad Filipović kazao je da je tradicija ono što nas ujedinjuje.

- Izabrali smo politiku Jedinstvene Srbije, jer je to politika koja daje rezultate, a čiji je utemeljivač Dragan Marković Palma. Jedinstvena Srbija je sinonim za tradiciju koja nas ujedinjuje, a danas je veoma važna sloga i jedinstvo. Tradicija je porodica, a njen stub je žena - istakao je Filipović.

Ovom skupu u Leksovcu prisustvovali su i narodni poslanici Jedinstvene Srbije, Đorđe Kosanić, Marija Jevđić i Jelena Vujić Obradović, portaprol Jedinstvene Srbije Života Starčević, načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević i predsednica Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Šapcu, Milica Vasić.

#Dragan Marković Palma

#Jagodina

'