AKTUELNO

Imali smo dosta problema koje smo uspešno savladali i sve je sada veoma bezbedno bez problema, put je ravan, kao pista, urađen je zaista mnogo dobro, rekao je za NOVO JUTRO televizije Pink Zoran Drobnjak, direktor JP "Putevi Srbije".

Drobnjak je podsetivši se na jučerašnje otvaranje Koridora 10, istakao da su svi srećni i zadovoljni što je završen ovaj auto-put i što prolazi kroz Srbiju.

- Auto-put znači bezbednost u saobraćaju, zatim veći protok vozila, kao i skraćenje vremena vožnje. Za pet sati možete biti u Grčkoj, u Solunu – rekao je Drobnjak.

Kako kaže, u Grdelici je bilo nekoliko kosina koje su bile veoma komplikovane.

Foto: TvPink Printscreen

- Imali smo dosta problema, završili smo i sve je sada veoma bezbedno i nema nikakvih problema. Put je ravan, kao pista, urađen je mnogo dobro. Tu su i tuneli koji su bili takođe zahtevni, ali i to smo rešili. Treba da se uradi još mnogo mnogo tunela koji su tek na programu na drugim pravcima – rekao je Drobnjak.

On je istakao da nema nikakvih problema da se, bez obzira na teren i teškoće, sve reši i uradi bez problema.

Drobnjak je spomenuo i Moravski koridor koji je takođe u planu, i on će povezati Koridor 10 i Koridor 11.

- Već je urađeno 27 kilometara oko Kruševca, ima projekat za još 30 kilometara - rekao je Drobnjak.

Foto: TvPink Printscreen

On je istakao da pored ovih veliki projekata imamo i manje.

- Imamo dva izvora, i moramo da sredimo i manje puteve. Krećemo i radi se Batrovci-Kuzmin 22 kilometra, kao i Irig-Ruma 15 km, Užice-Bele zemlje krećemo uskoro 15km, kao i mnoge druge – rekao je Drobnjak.

Kako kaže, do kraja godine očekuju da bude završeno svih 130 kilometara ovih magistralnih puteva.

#Auto-put

#Zoran Drobnjak

'