AKTUELNO

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je danas u razgvoru sa ministrom javne bezbednosti NR Kine Džaom Kedžijem značaj njegove posete i naglasila da će najavljeno potpisivanje tri nova dokumenta o saradnji sa MUP-om Srbije doprineti daljem jačanju odnosa.

Ona je dodala da se jedan od najznačajnijih projekata MUP-a uvođenje video nadzora u saobraćaju, realizuje sa kineskom kompanijom Huawei, što predstavlja još jedan primer odlične saradnje.

Brnabić je izrazila zadovoljstvo saradnjom i odnosima dve zemlje u svim oblastima i ocenila da ih karakteriše sveobuhvatno strateško partnerstvo i čelično prijateljstvo, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

Ministar Džao je istakao zadovoljstvo spremnošću državnog vrha Srbije da se odnosi dalje produbljuju i naglasio da je cilj posete realizacija postignutih dogovora, kako bi se saradnja unapredila i u oblasti bezbednosti.

On je dodao da je Kina spremna dalje da ulaže napore u zajednički prosperitet.

Sagovornici su se osvrnuli i na niz velikih projekata koji su do sada uspešno realizovani kao što su smederevska železara i RTB Bor i složili su se da saradnja Srbije sa kineskim kompanijama postaje dominantna i kada je reč o razvoju putne infrastrukture, navodi se u saopštenju.

#Ana Brnabić

'