AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se u Njujorku, u okviru zvanične posete Sjedinjenim Američkim Državama, sa Tomasom Galatijem, šefom obaveštajnog biroa policije grada Njujorka.

Stefanović i Galati razgovarali su o unapređenju saradnje njujorške policije i MUP-a Srbije, sa posebnim osvrtom na modele moguće saradnje u oblasti rada policije u zajednici i borbe protiv terorizma, saopštio je MUP.

Na sastanku je razmotreno i potpisivanje Memoranduma o razumevanju o saradnji u oblasti suzbijanja transnacionalnog kriminala između dve institucije u narednom periodu, kao i poboljšanje saradnje između njujorške policijske akademije i Kriminalističko- policijskog univerziteta u Beogradu.

Jedna od tema razgovora bile su i zajedničke obuke pripadnika MUP-a sa specijalizovanim službama policije grada Njujorka.

Ministar Stefanović se, tokom posete policiji Njujorka, sastao i sa policajcima srpskog porekla i tom prilikom razgovarao sa njima o njihovom radu u policiji grada Njujorka. Stefanović je i položio vence na Memorijalnom drvetu žrtvama terorističkog napada "9/11 Memorial " u Njujorku.

#Nebojša Stefanović

'