separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Počinje Sajam tehnike i tehničkih dostignuća - Nove tehnologije za novo doba: Očekuju se milionski ugovori (FOTO)


Na Beogradskom sajmu će od 21. do 25. maja pod sloganom “Vreme je za nove tehnologije” biti održan 63. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća.


Najstarija sajamska manifestacija i najznačajniji regionalni razvojno-tehnološki događaj poslednjih godina beleži značajan porast “višemilionskih poslova i ugovora” i time postaje stecište privredne saradnje. Čak polovina od 600 izlagača dolazi iz inostranstva i to iz tridesetak zemalja sa svih meridijana, a ove godine predstaviće se i znatno veći broj kineskih firmi.

Autor: Sajamtehnike.rs

Sajam tehnike u skladu sa globalnim trendom promoviše Četvrtu industrijsku revoluciju kroz najnovije digitalne tehnologije i automatizaciju poslovnih procesa. Izlagači su najavili predstavljanje više od stotinu najnovijih dostignuća, pre svega iz domena 3D tehnologije (tehno i industrijsko 3D štampanje i modeliranje, 3D print polimera), primene robota (multifunkcionalni aparati za zavarivanje sa touch screen monitorom, robotsko zavarivanje, robotska automatizacija proizvodnih procesa, prezentacija industrijskog robota Motoman u različitim aplikacijama) i CNC mašina i rutera (mašina za sečenje vodenim mlazom, zavarivanje sa odvojenim dodavačem žice, CNC mašine sa četiri ose).

Na spisku noviteta su i aparati za zavarivanje, mašine za savijanje i oblikovanje lima, savremena laserska tehnologija poput fiber laser sistema za sečenje, a posetiocima će biti demonstrirane i inovacije u obradi plastike, optički merni instrumenti, softverska rešenja za kontrolisanje proizvodnje, te telekomunikaciona dostignuća i savremena industrijska i kućna elektronika.

Autor: Sajamtehnike.rs

Nezaobilazan segment sajamskih dešavanja uvek su bila stručna predavanja, edukativni programi, panel diskusije i radionice. Predstavnici Fondacije Registra nacionalnog internet domena Srbije održaće u Hali 2 C set predavanja na temu “Bezbednost i pravilan nastup firme na internetu”, dok će se Savez energetičara Srbije i Inženjerska komora pozabaviti novim tehnologijama u energetici i primenom veštačke inteligencije....

Ministarstvo nauke i visokog obrazovanja Ruske Federacije prirediće izložbu posvećenu efikasnim tehnologijama budućnosti, kao što su robotski sistemi, novi materijali, ekološki čisti izvori energije, visokoproduktivni poljoprivredni i vodni resursi.

Na Sajmu tehnike učestvovaće brojne naučno-istraživačke i obrazovne institucije, biće promovisani start-up i inovativni projekti, a svoje ideje predstaviće i šest finalista nacionalnog takmičenja “Najbolja tehnološka inovacija“.

Očekuje se preko 20.000 posetilaca, pojedinačna ulaznica košta 400 dinara, grupna 250, a za studente i đake 100 dinara, dok za parking po satu treba izdvojiti 150 dinara.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti