separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

U toku pisanje odluke Sabora SPC o Kosovu i Metohiji


U okviru Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve (SPC) trenutno se radi na izradi odluke - stava o Kosovu i Metohiji, a o njoj bi trebalo da bude reči danas na popodnevnom delu zasedanja.


Kako prenosi Blic, za sada je neizvesno da li će SPC ponoviti identičan stav o statusu KiM i mišljenje o ostalim problemima - dijalogu, povratku i položaju preostalih Srba, kao i statutu Crkve, ili će doći do izmene.

Deo vladika predložio je Nacrt odluke o Kosovu i Metohiji koji sadrži stav da nema priznanja, podele i razgraničenja, već samo nastavka dijaloga kojim bi se pobiljšala prava Srba i SPC. Druga grupa vladika je na Nacrt reagovala različitim komenatrima - da nema potrebe da se iznova ponavlja već poznati stav, nekima nije odgovaralo zašto se pominje razgraničenje, a neki smatraju da bi trebalo ublažiti stav. 

List navodi da bi konačna odluka trebalo da bude razmatrana popodne ili sutra ujutru, a po završetku zasedanja Sabora, SPC će izdati saopštenje o svim odlukama Crkve koje su razmatrane, dok će stav - odluka o Kosovu biti zasebna.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti