AKTUELNO

Lider Narodne stranke podržao bi patrijarha Irineja samo kada bi ovaj imao ijednu lošu reč protiv predsednika. Deo opozicije napada svakoga ko iole podržava Vučića ili sa njim razgovara, što je neverovatno licemerje, ocenjuju sagovornici TV Pink.

Narodna stranka Novi Sad Vuka Jeremića objavila je Tvit kojim se ismevaju i omalovažavaju patrijarh Irinej i predsednik Aleksandar Vučić. Boris Vuković, odgovorni urednik "Srpskog telegrafa" kaže da će deo opozicije napasti svakoga ko razgovara sa predsednikom što je, ocenjuje, licemerje.

Foto: Printscreen Twitter/Narodna stranka Novi Sad

- Zar ne treba da podržimo razgovor predsednika o tako važnom pitanju kao što je Kosovo i Metohija, i opstanak Srba na svojoj teritoriji. Kojeg god da smo političkog opredeljenja, ovakve stvari moramo da podržimo – kaže Vuković. Deo opozicije je, kaže, ranije imao parolu „Kosovo je Srbija“, parolu koju su slali iz Beograda i udobnosti svojih fotelja, ne čineći nikakve konkretne korake za dobrobit našeg naroda u južnoj srpskoj pokrajini.

Podseća na martovski pogrom u kojem su rušene naše svetinje i kulturno istorijski spomenici na Kosovu.

- Sada, umesto da deo opozicije shvati da politika koja je nekada vođena nije bila dobra, da shvati da nije rešenje da vičemo „Kosovo je srce Srbije“ i da se protivi svakom rešenju, oni nastavljaju po starom i to je vid licemerja – kaže Vuković.

Smatra da, u slučaju da su vladike odbile da razgovaraju sa predsednikom ili da je patrijarh prema njemu bio oštar, onda bi svi oni sigurno bili dobri opoziciji.

Foto: TV Pink Printscreen

- Videli smo juče na Tviteru stravične fotomontaže patrijarha okruženog evrima, a setimo se kako je Vuk Jeremić ranije imao potpuno drugačiji odnos prema instituciji crkve i prema svetinjama, čak i blago desničarski – kaže urednik „Srpskog telegrafa“. Podseća i na „Tijanin zakon“ za koji opozicija sada ne želi da glasa, a ranije su tražili da se ovaj zakon stavi na dnevni red.

Insistirali su na smrtnim kaznama, hemijskim kastracijama, a sada kada je ovaj zakon aktuelan, oni ga bojkotuju.

Nikola Nedeljković, urednik crne hronike "Večernjih novosti" kaže da je opozicija uvek glasala protiv predloga vlasti u Skupštini, bez obzira kakva inicijativa stoji iza tog predloga.

Foto: TV Pink Printscreen

- Princip da su uvek protiv svega što vlast predloži ne može da donese ništa dobro. O inicijativi „Tijaninog zakona“ može da se polemiše, da postoje različiti stavovi, što je u redu, ali odbijanje da se učestvuje u inicijativi koja načelno ima dobru suštinu i dobru nameru, to je jako loše – kaže Nedeljković za Pink. Podvlači da je potpuno legitimno biti protiv nečega, ako taj koji je protiv za to ima i argumente, dok je izuzetno loše biti protiv samo zato što je reč o predlogu koji je iznela aktuelna vlast.

#Novo jutro

#Tviter

#Vuk Jeremić

'