AKTUELNO

Potpredsednik srpske vlade i ministar policije Nebojša Stefanović sastao se danas u Vašingtonu sa direktorom FBI Kristoferom Vrejom, koga je upoznao sa bezbednosnom situacijom u Srbiji i regionu.

On je naglasio da je Srbija pouzdan međunarodni partner u borbi protiv svih vidova kriminala i podsetio na učešće srpke policije u međunarodnim akcijama otkrivanja organizovanih kriminalnih grupa u sajber prostoru kao i na ostvarene rezultate u borbi protiv poranja novca, kaže se u saopštenju.

Stefanović je ocenio da je saradnja srpske policije i FBI intenzivna i dobra kao i da postoji namera da se ona unapredi, posebno u borbi protiv organizovanog i visokotehnološkog kriminala i terorizma.

Direktor FBI je pohvalio saradnju sa srpskom policijom, zahvalio joj se na brzim reakcijama i brojnim zajedničkim uspešnim aktivnostima i naglasio da ima prostora sa dalje unapređenje, posebno u borbi protiv visokotehnološkog kriminala.

Stefanović i Vrej su istakli da su teme sastanka bile i zajedničke obuke, kao i mogućnosti buduće saradnje Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) srpske policije i Tima za spasavanje FBI, zaključuje se u saopštenju.

#FBI

#Nebojša Stefanović

'