AKTUELNO

Ministar smatra da su ustaše u Drugom svetskom ratu bile poslednje koje su sa toliko besa vređale i napadale srpsku crkvu i patrijarha.

Ministar Aleksandar Vulin reagovao je na tvit koji je objavila Narodna stranka Novi Sad, a u kome se ismevaju i omalovažavaju patrijarh Irinej i predsednik Aleksandar Vučić, rečima da je mržnja Vučićevih protivnika tolika da su i crkva i patrijarh postali predmet napada.

Na tviter nalogu Narodne stranke Novi Sad postavljena je fotomontaža predsednika Aleksandra Vučića kao patrijarha i tekst: "U ime Mercedesa i državne donacije. Amin".

Vulin smatra da su ustaše u Drugom svetskom ratu bile poslednje koje su sa toliko besa vređale i napadale srpsku crkvu i patrijarha.

- Jeremić, Petričević, Novaković proglasili su srpsku crkvu za 'sendvičarasku', 'plaćeničku' - naveo je Vulin u pisanoj izjavi, reagujući na komentare koji usledili ispod ovog tvita.

Vulin kaže da je greh patrijarha i Sabora to što su poslušali šta predsednik Srbije ima da kaže i upitao - koga to drugog vladike treba da čuju.

- Jeremića, okupljene pod šatorom, ambasadore? Jeremić i ostali pljuvači nekog predstavljaju, ali Srbe sigurno ne - naveo je on.

I Gradski odbor Pokreta socijalista Novog Sada reagovao je i naveo da su ovim činom "Vuk Jeremić, bivši gradonačelnik Novog Sada i osuđenik Borislav Novaković dotakli dno u svom političkom delovanju".

Sramne fotomontaže patrijarha koje kače na zvanični profil svoje stranke oslikavaju svu mržnju i zlobu koju Jeremić i njegovi članovi osećaju prema svojoj državi, narodu i crkvi. Bedne fotomontaže su njihov odgovor na pokušaj rešavanja najvažnijeg nacionalnog pitanja, pitanja Kosova i Metohije - navode iz Pokreta socijalista.

#Aleksandar Vulin

#Aleksandar Vučić

'