AKTUELNO

Cela Demokratska stranka je čitala dosije o srpskim vladikama. Pojedinci koji su tada te doseje vadili iz BIA, sada učestvuju podmetačinama, rekao je Lađević u Novom jutru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je na Saboru SPC, gde je sa patrijarhom Irinejom i vladikama razgovarao o važnim, državnim pitanjima. Međutim, urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević za Novo jutro rekao je da pojedini mediji namerno u drugi plan stavaljaju učešće predsednika na Saboru, a namerno u prvi plan stavalju informacije, koje prema Lađeviću, nisu istinite.

- Dosta zlonamernih informacija se čuje vezano za susret predsednika Vučića i patrijarha Irineja. Predstavlja se da je predsednik navodno upao na Sabor, međutim, isitna je da je predsednik pozvan da prisustvuje. Pojedine vladike nisu bile za predlog patrijarha da se Vučić pojavi. Kada se on pojavio, oni su želeli da se predstave kao najkonstruktivniji deo SPC – kaže Lađević, podsećajući na još neke „aktivnosti i delovanja“ bivše vlasti.

- Vladikama se pretilo papirima tajne službe kada se birao patrijarh. U to vreme je Borko Stefanović išao kod vladike Kačavende sa dosijeom službe da ga savetuje da se ne kandiduje za patrijarha. Cela Demokratska stranka je čitala dosije o srpskim vladikama. Pojedinci koji su tada te doseje vadili iz BIA, sada učestvuju ovakvim podmetačinama. Reč je o Mlađi Đorđeviću koji je te dosiee koristio i napravio dobre odnose sa vladikama – kaže Lađević objašnjavajući da je cilj da se uništi jedinstvo naroda.

Kako je objasnio evidentno je patrijer Irinej veruje predsedniku Vučiću i pozvao ga je da učestvuje na Saboru SPC.

Foto: TvPink Printscreen

- Ne znam u čemu je problem – pita se Lađević – Vučić nije mahao nikakvim papirima, on je mahao Briselskim sporazumom i Rezolucijom 1244. Kada su ga pitali kako Briselski sporazum garantuje nezavisnost Kosova, on im je dao da sami pogledaju Briselski sporazum. Sada imate gomilu spekulacija – kaže Lađević.

Urednik Srpskog telegrafa rekao je da nema potrebe da se SPC politizuje. Po njemu, pojedinim vladikama odgovara opozcioni blok.

- Njima sada odgovaraju desničari. SzS je postao skroz desničarski. Tamo Mlađa Đorđević, Đilasov kum, rukovodi time. Amfilohije se mešao u politiku, mešao u vlast dok je još na vlasti bio Slobodan Milošević. Dok je Đinđić bio na valsti, sve vreme mu je radio o glavi u korist Koštunice. Kada ga je Đilasov kum uzeo pod svoje, onda se malo promenilo. Ako ne možete da pogeldate istini u oči, ne bavite se podmetačinama – naglašava Lađević.

Tasovac: Ove godine Dizni fantazija uz pratnju filharmonije ne mestu gde će se graditi nova zgrada

Na velikom, besplatnom koncertu na otvorenom koji će se održati 23. juna Beogradska filharmonija zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom izvešće čuvenu Dizni fantaziju uživo, a direktor filharmonije Ivan Tasovac rekao je će se ovaj događaj održati na mestu gde će se upravo graditi nova zgrada filharmonije.

Foto: TvPink Printscreen

- Već tradicionlano Beogradska filharmonija pravi koncert na otovrenom, na mestu gde ćemo zidati novu zgradu, pravimo veliki besplatni koncert na otovrenom koji će ove godine biti Dizni fantazija. Mi ćemo gledati crtaće u prirodi , dok će filharmonija uživo svirati najlepše melodije klasične muzike – rekao je Tasovac naglasviši da se očekuje oko 50.000 ljudi.

Tasovac je takođe rekao da su u toku prireme za izgradnju, a očekuje se i konkurs za idejno rešenje.

- Postavil smo taj projekt na taj način da je priprema za projekat jako važna – završio je Tasovac.

#Aleksandar Vučić

#Patrijarh Irinej

'