AKTUELNO

Rešili smo da pojedini šalteri budu otvoreni i tokom praznika, imajući u vidu da svakog dana na teritoriji Beograda u proseku oko 11.000 građana dođe na šaltere Uprave za upravne poslove, zbog izdavanja i preuzimanja različitih dokumenata, pasoša, ličnih karata, uverenja o državljanstvu, vozačkih dozvola, prijava boravišta i prebivališta, kaže direktor policije.

Direktor policije Vladimir Rebić najavio je da će građani i za vreme uskršnjih i prvomajskih praznika moći da zatraže izdavanje dokumenta na šalterima Uprave za upravne poslove u Ljermontovoj ulici, kao i da će šalteri u zgradi SIV-a 3 u Ulici Omladinskih brigada raditi za prijem zahteva za izdavanje pasoša u petak, subotu i ponedeljak u periodu od 7.30 do 15.30 časova.

- Rešili smo da pojedini šalteri budu otvoreni i tokom praznika, imajući u vidu da svakog dana na teritoriji Beograda u proseku oko 11.000 građana dođe na šaltere Uprave za upravne poslove, zbog izdavanja i preuzimanja različitih dokumenata, pasoša, ličnih karata, uverenja o državljanstvu, vozačkih dozvola, prijava boravišta i prebivališta. Pohvalio bih službenike Ministarstva unutrašnjih poslova koji svakodnevno naporno i vredno rade kako bi građani u što kraćem roku dobili svoja dokumenta. Takođe, i veliki broj građana koji žive i rade van Republike Srbije imaće mogućnost da prilikom dolaska u zemlju tokom praznika izvrše zamenu dokumenata - istakao je direktor Rebić prilikom posete šalter sala u zgradi SIV 3.

Foto: MUP Srbije

Rebić je rekao da je od početka godine, na teritoriji Republike Srbije, podneto oko 300.000 zahteva za izdavanje putnih isprava.

- S obzirom da su biometrijski pasoši počeli da se izdaju 2008. godine, a zbog isteka važenja, očekuje se da će do kraja godine oko milion građana podneti zahtev za izdavanje pasoša - objasnio je Rebić.

Takođe, on je naglasio da je u pojedinim policijskim stanicama na teritoriji Srbije duplo, odnosno troduplo povećan broj zahteva. Primera radi, u Policijskoj upravi za grad Beograd, u martu prošle godine primljeno je 9.855 zahteva za izdavanje putnih isprava, dok je u martu ove godine taj broj iznosio oko 30.000 zahteva.

Foto: MUP Srbije

- U narednom periodu povećaćemo kapacitete i ljudstvo, a sve u cilju da poboljšamo usluge i prilagodimo se potrebama građana. Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije, omogućilo je građanima da zakažu termin za izdavanje pasoša, ličnih karata, uverenja o prebivalištu i produžetak registracije za tehnički pregled putem portala E-uprava 60 dana unapred - rekao je Rebić.

#Vladimir Rebić

#dokumenta

'