AKTUELNO

Izložba „Odbrana 78“ je multimedijalna i interaktivna postavka podeljena u osam celina i po prvi put prikazuje video i štampane materijale koji do sada javnosti nisu bili prikazani.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas, prilikom obilaska izložbe posvećene obeležavanju 20 godina od NATO agresije, da je reč o izuzetno vrednoj izložbenoj postavci, koja nas podseća na hrabrost policajaca, vojnika i svih građana koji su se zajednički borili da sačuvaju svoju zemlju.

Foto: MUP Srbije

- Izložba, koju je organizovalo Ministarstvo odbrane zajedno sa autorom Dušanom Jovovićem, podseća nas na dane kada je Srbija branila svoju slobodu i kada su to činile i njena policija i vojska i njen narod. Podseća nas na dane kada se naša zemlja suočavala i sa agresijom iznutra od strane terorističkih organizacija na jugu Srbije i Kosovu i Metohiji i sa NATO agresijom spolja - rekao je Stefanović, koji je zajedno sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom, obišao izložbu pod nazivom „Odbrana 78“ u Muzeju grada Beograda.

Foto: MUP Srbije

On je istakao da se nada da će veliki broj ljudi imati priliku da vidu ovu izložbu i podseti se policajaca, vojnika i svih drugih heroja, koji su položili svoje živote na oltar naše otadžbine.

Foto: MUP Srbije

- Reč je o izuzetno vrednoj izložbi i drago mi je da je Ministarstvo odbrane posle mnogo godina ovako nešto organizovalo. Ona nas takođe podseća i da naša vojska i policija moraju stalno raditi na svom unapređivanju i da moramo izdvajati novac da bi te institucije neprestano jačale, da bi Srbija mogla da bude slobodna - rekao je Stefanović.

#Aleksandar Vulin

#Nebojša Stefanović

'