AKTUELNO

Napadi pojedinaca zbog podrške ovoj ili onoj političkoj opciji, kako kaže Aja Jung, daju joj snagu da se još jače bori i postiže što bolje rezultate.

Sa mitinga u Beogradu poslata je poruka mira i jedinstva, što je najvažnije jer osećam da nas razdire jezik mržnje, ocenjuje direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung. Kaže da kao društvo treba da se zapitamo gde smo i da se složimo oko važnih tema.

Kaže da je neverovatno koliko je pritisaka na one koji podržavaju politiku predsednika Srbije, između ostalih i pritisaka na grupu „Riblja čorba“.

Foto: TV Pink Printscreen

- Moji rezultati i rezultati moje dece govore mnogo o tome šta sam uradila za Srbiju. To govori bolje od bilo koje moje reči. Ovakva vrsta pritiska daje mi energiju da radim dalje i dajem još bolje rezultate kroz Beogradski festival igre. Postižemo zapažen uspeh, a to ne bismo mogli da nam zemlja nije stabilna – kaže Jung za „Novo jutro“.

Prof. dr Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije kaže da miting u petak nije bio samo partijski skup koji je zastupao interese jedne grupacije, već je pokazao odgovornost za društvo i budućnost.

- Ovo je prava poruka: Srbija je iznad svih interesa i dužni smo da damo svoj doprinos, jer to ostaje našoj deci. Ako je dobro Srbiji, ima nade i za region i obrnuto – kaže Miletić. Dodaje da je Vučićev govor bio odmeren, koji je osmišljen, ne da fascinira, već da predstavi rezultate i planove na objektivan način.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodaje da je sa skupa poslata poruka mira, a da je strašno što se napadaju umetnici koji podržavaju ovu ili onu opciju.

Ceo razgovor sa gostima "Novog jutra" pogledajte u nastavku:

#Aja Jung

#Novo jutro

'