AKTUELNO

Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Marković položena je danas u zajedničku grobnicu pored supruga Slobodana Miloševića. Ekipa portala Pink.rs obišla je i gimnaziju u koju su išli Mira i Slobodan.

Osnovnu školu Mira Marković je završila u Požarevcu, kao i gimnaziju.

Mirjana je žena za koju se Slobodan Milošević vezao još za vreme gimnazijskih dana (upoznali su se u komunističkoj omladinskoj organizaciji). Za njega se kasnije udala i dobila dvoje dece — Mariju i Marka.

Foto: Pink.rs

Kako je za portal Pink.rs rekao Mirin školski drug Dragan, koga smo sreli na polaganju urne on ih seća veoma dobro, prvo iz škole, gde su se stalno družili, pa i kroz omladinske škole gde je Mira imala glavnu reč, jer je bila predsednica tog školskog aktiva.

Foto: Pink.rs

-Onda smo se viđali i tokom studija, a manje posle kada smo se formirali kao ljudi i kada smo zasnovali svoje porodice. To je valjda i normalno, ne znam. Ali, kroz to bogato poznanstvo koje sam imao o njima samo mogu da kažem reči hvale – kaže Dragan i nastavlja: -Stvarno su to bile dve neverovatne osobe, pune ljubavi prema svima i uvek spremni da pomognu. Ne samo svojim prijateljim, već i onima koje nisu znali, a obratili su ze za pomoć. Bili su uvek smireni, u školi i na fakultetu su bili briljantni, ali nisu uživali u tome, već su terali i svoje drugare i kolege da uče da budu što bolji. Eto, šta ja mogu da kažem za njih, eto kakvi su oni bili.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

#Gimnazija

#Mira Marković

#Požarevac

'