AKTUELNO

Nakon što je njen suprug nepravedno odveden u Haški tribunal, Mirjana Marković nije klonula duhom, već je svojim stavom postala uzor za to kako se dostojanstveno treba boriti sa svim životnim neprilikama, rekao je u Požarevcu Bulatović za Pink.rs.

Momir Bulatović, nekadašnji predsednik Savezne vlade SR Jugoslavije i jedan od najbližih saradnika Slobodana Miloševića izjavio je da je Mirjana Marković ostavila dubok trag u političkom životu ove zemlje, a od kada je njen suprug nepravedno odveden u Hag, postala je simbol velike žrtve koja je dostojanstveno podnosila sve nedaće.

- Poslednji put smo se videli pre dve godine, a često smo se čuli i razgovarali, budući da sam predsednik udruženja "Sloboda", te smo često koordinisali zajedno sve naše aktvinosti - rekao je za Pink.rs Bulatović, nakon sahrane Mirjane Marković u Požarevcu.

Foto: Pink.rs

Na pitanje da li se Markovićeva nadala da će se ikada vratiti u Srbiju, Bulatović kaže da to nikada nije bilo pitanje.

- Postojale su druge, preče stvari koje je trebalo rešiti. Provela je dovoljno vremena u izgnanstvu da bi očekivala da će se desiti neko čudo i da joj neko kaže "izvolite, drugarice Miro" - ocenjuje on.

Podsetimo, Mirjana Marković sahranjena je danas pored svog supruga Slobodana Miloševića u porodičnoj kući u Požarevcu.

Foto: Pink.rs

Preminula je 14. aprila u 77. godini u Moskvi usled komplikacija izazvanih upalom pluća, koju je dobila nakon dve operacije. Njeni posmrtni ostaci kremirani su u četvrtak u Moskvi.

#Mira Marković

#Momir Bulatović

#Pink.rs

'