AKTUELNO

V.D. glavnog i odgovornog urednika lista "Politika“ Žarko Rakić je govoreći o upadu dela opozicije u zgradu javnog servisa ocenio je da je upad u javni servis bio zastrašujući, ali da se sve srećom završilo bez većeg nasilja.

- To je jedna velika opomena, ozbiljan žuti karton za sve da na taj način niko ne može da se ponaša prema jednom mediju, posebno ne prema javnom servisu, bez obzira na to kakva su opravdanja, motivi... Svetu smo poslali ružnu sliku – rekao je Rakić.

Govoreći o polarizaciji medija, istakao je da je oduvek je bilo polarizacije medija, ali ne na način na koji se to danas tumači.

- Uvek je bilo polarizacije između dobrog i lošeg novinarstva, dobrih i loših tekstova, dobrih i loših emisija. Sada je stvar dobila druge oblike, novine i novinarstvo se koriste u neke druge svrhe, tako da je onda polarizacije ima po raznim osnovama, ko je tiražniji, ko je više gledan, ko je na jednoj političkoj strani, ko je na drugoj političkoj strani, ko zarađuje novac, ko prima dotacije... – rekao je Rakić gostujući u emisiji "Pravac".

- Što se mene tiče to ništa ne znači, ništa nije promenjeno. "Politika“ izgleda dobro, nalazi put do čitalaca i mi od rezultata svog rada možemo da živimo. Druge vrste polarizacije prepuštam onima koji se novinarstvom bave zbog nekih drugih stvari – naveo je Rakić.

Zoran Ostojić, urednik portala "Infobrif“ ističe da je podela među novinarima i u medijima uvek bilo i onda je kada je, kako kaže, sve bilo pod kontrolom jedne partije.

- Bilo je podela na one koji znaju i one koji ne znaju. Sada imamo privatne medije, i i dalje postoji poodela na one koji su profesionalni i one koji su neprofesionalni, ali i na to ko zarađuje, a ko ne, ko dobija donacije i ko ne dobija – rekao je Ostojić.

Prema njegovimim rečima, oni koji žele da se bave novinarstvom i da budu profesionalni, moraju da znaju da će uvek biti nezadovoljnih.

-Mediji su spona između vlasti, opozicije i običnih građana. Mediji su instrument javnosti i zbog toga je bitno da budu profesionalni. Činjenice su svete, a komentari slobodni - istakao je Ostojić.

#Zoran Ostojić

#Žarko rakić

'