AKTUELNO

Marija Milošević, dan nakon smrti majke Mirjane Marković provela je zatvorena u svojoj kući u naselju Bogdanov kraj na Cetinju. Prema rečima komšija, Marija je tako, sa spuštenim roletnama, provodila gotovo svaki dan proteklih godina.

- Retko je viđamo. Čini se kao da je sebi odredila kućni pritvor. Tek ponekad je vidim i samo toliko dok od kapije uđe u auto. Gde ide, ne znam. Neko kaže da ode do Podgorice ili Budve. Retko kad je neko i obilazi. Najčešće je to njen bivši muž, inspektor Slobodan Bulatović - priča prvi Marijin komšija, koji po parkiranom automobilu ispred Miloševićeve kuće zaključuje da je njen bivši muž trenutno kod nje.

- On je često obilazi. Moguće da je tu da joj pruži podršku u teškim trenucima. Eto, davno su se razveli, ali izgleda da se dobro slažu. Bilo je priča da ona u toj kući živi sa nekim muškarcem, ali koliko ja znam, ona je tu sama - navodi komšijia.

Prisetio se i prvih dana Marijinog života na Cetinju, kada je komšiluk obilazio u znak dobrodošlice, "sa flašom rakije".

- To je bilo samo u početku, kasnije se ona zatvorila, ali, koliko sam je upoznao, svidela mi se kao osoba. Bio sam dva-tri puta kod nje, silom prilika, jer se radila rekonstrukcija ulice, pa smo morali nešto da povezujemo. Veoma pametna žena, a što mi se posebno dopalo kod nje je direktnost - šta misli, ona to otvoreno i kaže. Prava je britva - priča komšija.

Navodi i da je čuo da je Marija pre nekoliko godina putovala u Rusiju i to kako bi pokušala da spase psa koji je bio teško bolestan. Prema njegovim saznanjima, pas je ostao u Rusiji, a ona više nije odlazila tamo.

Slavica Vujović, koja živi u istoj ulici, takođe tvrdi da Mariju retko viđa:

- Viđala sam dva momka, koji verovatno održavaju dvorište i kuće, ranije sam sretala i vozača, ali u poslednje vreme su i oni retko tu - navodi ona.

Komšija Martinović govori da se iz dvorišta Miloševićeve čuju samo psi, te da bi, da nema laveža, mislio da tamo nema niko živ.

- Ne znam da li se krije ili ne, da li izlazi, ali ne sećam se kada sam je video poslednji put. Niko sa Cetinja nikada nije pokušao da je uznemirava ili da bilo šta ružno uradi - navodi Martinović.

Dok su novinari stajali ispred kapije, iz dvorišta je izašao čovek za kojeg komšija tvrdi da je njen bivši muž, inspektor Slobodan Bulatović. Poručio je da Mariji niko ne treba, te da ne želi da vidi ni novinare.

#Slobodan Milošević

'