AKTUELNO

Zastupnica udruženja zaduženih u švajcarskim francima Jelena Pavlović izjavila je da je veoma zadovoljna postignutim rešenjem i zakonom o građanima zaduženim u švajcarcima.

- April mesec 2019. godine je mesec koji će pamtiti svi korisnici ovih kredita. Posle višednevnih razgovora sa bankama uz predstavnike najviših organa vlasti i Narodne banke Srbije došli smo do teksta koji zaista predstavlja kompromis između svih nas – istakla je Pavlović.

Foto: TvPink Printscreen

Kako dodaje, radi se o jednom pravičnom i korektnom zakonu u kojem će svi, a naročito korisnici kredita, dobiti zadovoljenje.

- Oni sada imaju priliku da u najvećem broju slučajeva svoje sporove sa bankom reše mimo suda, da brzo postignu olakšanje o kome do pre mesec dana nisu mogli ni da sanjaju – rekla je Pavlović.

Prema njenim rečima, odbija se 38 odsto, bez zateznih kamata.

Foto: TvPink Printscreen

- Do jutros nismo znali kakva će biti finalna verzija, a danas smo svi jako emotivni. Vidimo kraj agonije – kazala je Pavlović.

Podsetimo, Vlada Srbije jutros je usvojila predlog leks specijalisa kojim treba da se reši kriza građana zaduženih u švajcarskim francima. Prema predloženom propisu, otpisuje se 38 odsto glavnice za ljude koji su imali varijabilnu kamatu.

#Zakon

#kredit

#Švajcarska

'